Vilt aan zee bestaat uit Sandra Burggraaf en Anne van de Weijer, twee architecten die het roer hebben omgegooid en samen een ontwerp atelier zijn begonnen.

Op hun atelier in Den Haag maken zij vilten lampen en geluiddempende vilten panelen met de hand gemaakt.

Kenmerkend voor hun lampen is het contrast van de strakke en ingetogen toegepaste vorm en kleur, met de juist warme en levendige uitstraling van het materiaal. Deze combinatie geeft een heel mooi en bijzonder product.

Wie is Heppie? Heppie is het nieuwste ontwerp van Vilt aan Zee gelanceerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Heppie is een vrolijke en mooie tafellamp met een Scandinavische uitstraling. Ze is bedacht en gemaakt in samenwerking met timmeratelier Houtekiet uit Noordwijk.

De lamp heeft een mooie ranke grenen constructie waarop een vilten lampenkap is geplaatst waardoor ze heel fijn zacht licht geeft. De vilten kap is naturel wit. Een decoratie zoals zijde, bamboo of een kleur is mogelijk.

vilt aan zee

Wat maakt Heppie zo bijzonder? Door het ontwerp van het pootje kan ze op drie manieren worden neergezet. Voor elke situatie een andere pose. Wilt u niet worden aangekeken, dan zet u haar zo dat ze omhoog schijnt. Wilt u een boek lezen, dan laat u haar naar beneden kijken.

Duurzame productie

Vilt aan Zee doet er alles aan hun product zo duurzaam en sociaal mogelijk te maken. Naast het gebruik van ecologische materialen, gaan ze in 2014 starten met een tuin waar planten kunnen groeien waarmee de wol geverfd kan worden.

Daarnaast zijn er plannen om een aantal eigen schapen bij een herder in de buurt plaatsen zodat de wol gebruikt kan worden om de vilten producten mee te maken. Mensen met een zorgvraag kunnen in de toekomst bij Vilt aan Zee helpen in het atelier, in de tuin, of bij het schoonmaken en kammen van de wol.

vilt aan zee

In de nabije toekomst zal de klant precies weten van welk schaap de wol komt, door welke plant de lamp is geverfd en door welke persoon zijn of haar lamp is gemaakt.

Heppie is hier verkrijgbaar: www.crowdyhouse.com

vilt aan zee

Onze meest recente berichten

Verkoopstyling zelf doen

Verkoopstyling zelf doen? Gebruik deze handige tips

Hoewel de vraag naar woningen al lange tijd groter is dan het

Lees meer
Rugpijn of nekklachten zonder ergonomische zitmeubels

Ergonomische zitmeubels kopen? Hier moet je op letten

Je staat er misschien niet bij stil, maar thuis zitten we behoorlijk

Lees meer
Redenen om te gaan sporten.

10 redenen om te gaan sporten

Ben je al een tijdje van plan om te beginnen met sporten,

Lees meer