Verkoopstyling zelf doen

Hoewel de vraag naar woningen al lange tijd groter is dan het aanbod, betekent het niet dat je als verkopende partij achterover moet gaan leunen. Integendeel, doe het tegenovergestelde en maak je woning klaar voor de verkoop. Dan ben je je woning niet alleen sneller kwijt, maar krijg je er vaak ook een betere prijs voor. Dat is uiteindelijk toch je doel, nietwaar?

Je kunt ervoor kiezen om een verkoopstylist in te huren om je woning verkoopklaar te maken. Maar je kunt ook prima zelf aan de slag gaan. In dit artikel geven we je daarvoor een aantal handige verkoopstyling tips. Doe er je voordeel mee!

Zorg voor een neutrale inrichting

Ieder mens is weer anders, dus iedereen heeft een eigen smaak. Daarom is het verstandig om je woning zo neutraal mogelijk in te richten. Werk met lichte kleuren, haal persoonlijke spullen zoals fotolijstjes weg en gebruik geen drukke prints op de muren.

Waar het om gaat, is dat potentiële kopers zich voor kunnen stellen dat ze van jouw huis hun nieuwe thuis kunnen maken. Als je dat in je achterhoofd houdt zit je goed!

Optioneel: huur meubels

Wanneer je meubels er niet meer goed uitzien, is het aan te raden om meubels te huren. Versleten of bevlekte meubels doen immers afbreuk aan de beleving van potentiële kopers. Een voorbeeld van een bedrijf dat meubels verhuurt is Home Inspirations

Creëer ruimte

Een grote ruimte met veel spullen zorgt ervoor dat de ruimte optisch kleiner oogt. Beperk daarom het aantal meubels en andere spullen die je in een ruimte zet.

Plaats alleen enkele grote meubels, zoals een bank, eettafel en een salontafel. Zet de meubels niet te dicht op elkaar, zodat er voldoende doorloopruimte overblijft.

Voorkom donkere hoeken

De meeste mensen geven de voorkeur aan veel licht in huis. Daarom is het belangrijk om de ruimte voor de ramen vrij te houden, zodat er zoveel mogelijk daglicht naar binnen kan komen.

Daarnaast is het aan te raden om donkere hoeken te verlichten. Het beste is om voor sfeerverlichting te kiezen. Dat geeft een warm en fijn gevoel.

Voer achterstallig onderhoud uit

Behang dat langs de deurposten loslaat, een druppelende kraan, scheve deuren voor de keukenkastjes, plinten die loszitten, piepende deuren… potentiële kopers knappen erop af. Voordat je je woning in de verkoop zet is het daarom goed om even door je huis te lopen en achterstallig onderhoud uit te voeren. Kleine moeite, groot plezier!

Haal de kapstok leeg en gebruik een schoenenkast

Een overvolle kapstok en een deurmat vol schoenen maken je hal kleiner. Hang daarom slechts enkele jassen op. Doe de andere jassen in een zak of opbergdoos die je in een kast opbergt. Je schoenen kun je het beste in een dichte lage schoenenkast zetten. Dat geeft rust bij binnenkomst.

Gebruik de juiste accessoires

Hoewel een opgeruimd huis de verkoop van je woning eenvoudiger kan maken, is het niet de bedoeling dat het een kille plek wordt. Leg daarom een setje sierkussentjes op de bank, zet enkele kaarsen op de eettafel en koop een mooie bos bloemen voor op de salontafel. Laat zien dat jouw huis een gezellige plek is om te leven.

Aan de slag!

Met de verkoopstyling tips uit dit artikel ben je al goed op weg om jouw woning makkelijker en tegen een goede prijs te verkopen. Behoefte aan meer tips en adviezen? Benader dan een makelaar of huur een verkoopstylist in. Succes!

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer