Loop jij nog steeds iedere zaterdag in de stad? Of koop je je kleding online? Online kleding kopen wordt steeds populairder. Het is makkelijk, kost weinig tijd en je hoeft de deur niet uit opzoek naar een nieuw jurkje. Ideaal!!

Online kleding kopen betekent dat je nooit bij een kassa in de rij staat, je kunt lekker vanaf je bank winkelen en binnen een aantal muisklikken, ben jij de troste eigenaar van die mooie high heels die alleen te koop zijn in Amerika. Makkelijk, maar hoe zit het eigenlijk met de verzendkosten, maten en retourneren? Lees daarom altijd goed de voorwaarden.Het lastigste van kleding online kopen, is dat je niet kunt passen. Sommige webshops hebben hier een oplossing op gevonden, namelijk een virtuele paskamer. Hier kun je een poppetje creëren die op jou lijkt. Hiermee kun je kijken of de combinaties leuk staan en of dat truitje wel bij jouw haarkleur past.

Daarnaast is het ook altijd lastig om een maat te kiezen. Vermijd daarom broeken en schoenen, deze moet je namelijk wel passen voordat je het koopt. Een jurkje, jasje of truitje kopen via internet, is meestal een stuk makkelijker. Als je in een buitenlandse webshop gaat winkelen, moet je er rekening mee houden dat de confectiematen daar heel anders kunnen zijn.

Lina Scheynius♥
 Ermanno Scervino
Danni Li by Shxpir for Harper’s Bazaar China February 2014wings dress
solid g o l d .Image Via: Mel Bles for Pop Spring/Summer 2011
 Repin Via: J A S M I N E L A B R O U S S E.

De meeste grote modeketens en merken hebben een eigen website en webwinkel. Denk maar aan H&M, Zara en Mango. Maar er zijn ook winkels die alleen op internet te vinden zijn, zoals Net-a-Porter, Asos, Wehkamp, Zalando en Nelly. Het zijn grote namen en we weten allemaal dat deze betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn er ook kleinere online winkels, waarvan je niet goed weet of je ze wel kunt vertrouwen. Kijk dan of de winkel een keurmerk heeft zoals Webshop Keurmerk en Thuiswinkel Waarborg. Deze webshops garanderen dat ze aan de wet- en regelgeving voldoen. Bovendien gaan webwinkels met dit keurmerk ook zorgvuldig met alle privacy gegevens om.

Een heleboel leuke buitenlandse webwinkels verzenden ook naar Nederland. Vaak zijn de verzendkosten vanuit Amerika vele malen hoger dan wanneer je iets binnen Europa besteld. Bij buitenlandse webshops kan je niet met iDeal betalen maar moet je in het bezit zijn van een creditcard.

Waar kan je allemaal op letten als je een nieuwe outfit gaat kopen?

  • strakke of te kleine kleding accentueert vetrolletjes. vermijd daarom (te) strakke rokken en broeken (strakke leggings zijn uit den boze), maar ook te strakke t-shirts en truien. is een kledingstuk je in de loop van de tijd te klein geworden, wees dan eerlijk tegenover jezelf en hang het kledingstuk even weg, tot dat je weer de juiste maat ervoor hebt (ondertussen is het een goede stimulans om af te vallen).
  • vermijd wijde kleding te strak is uit den boze, maar ook te wijde kleding helpt je figuur niet. verwijd wijde en flodderige kledingstukken. denk niet dat wijde kleding verhult. het gaat er juist om een slank silhouet te creëren. en dat creëer je met losse, fladderende kledingstukken nu juist niet.
  • kies zorgvuldig de juiste maat kies de maat met zorg. koop niet zomaar een maat omdat je die altijd draagt, maar probeer ook de andere maten van hetzelfde kledingstuk. maak er een gewoonte van direct al verschillende maten naar het pashokje mee te nemen. alleen door te vergelijken zul je begrijpen, welke maat je het meest flatteert. kleding komen luistert heel nauw. koop geen kleding die niet goed valt of past. het komt je figuur niet ten goede.
  • zwart kleedt slank af iedereen weet het maar we herhalen het toch nog maar even: de slank afkledende kleur bij uitstek is zwart. met andere donkere kleuren bereik je overigens hetzelfde effect (nachtblauw, donkerbruin, donkergroen). voor een optimaal resultaat kies je niet alleen een donkere broek of rok, maar combineer je die ook met een donker truitje of jasje. slanker kan niet!
  • kies ‘slanke’ materialen ook de juiste materialen helpen een handje. vermijd dikke materialen als tweed of ribfluweel, maar ga voor gladde, effen en niet al te dikke stoffen. echt! het scheelt.
  • verticale strepen maken slank verticale strepen maken lang (en dus slanker), horizontale strepen werken in de breedte. kies je voor een streep, ga dan dus verticaal. overigens geldt dit niet alleen voor strepen; ook een lange ketting bijvoorbeeld doet je bovenlichaam langer (en dus slanker) lijken. en zo maken v-halsen slanker dan ronde halsen. werk dus altijd in de lengte.
  • speel met lengtes eigenlijk hebben we het al gezegd: slank kleden gaat vooral ook om ‘je langer kleden’. hoe langer je lijkt, hoe slanker. het is allemaal (zoals dat ook met de mode het geval is) een kwestie van proporties. draag je broeken lang (zodat je langer lijkt), dus niet op of boven de enkel maar ruim op de schoen. hoge tailles geven ook het idee dat je langer (en dus slanker) bent. lage tailles werken meestal niet flatterend.
  • ga voor hoge (of middelhoge) hakken net zoals een (echt) lange broek zorgen ook hakken voor een lang(er) en dus slanker silhouet. kies dus als het even kan, voor een hak.
  • wees verstandig… laat je niet meeslepen door modes en trends. kies die kledingstukken die jou flatteren, ook al is de mode van het moment nog zo leuk. een goed voorbeeld zijn topjes en jurkjes met een heel hoge, aangerimpelde taille (de zogenaamde ‘empire-taille’). rond de boezem zitten deze topjes en jurkjes strak en naar beneden toe waaieren ze uit. hoe schattig ze ook zijn, ze flatteren maar zelden. draag je toch graag een ‘empire-taille’, zorg er dan voor dat je er een slank afkledende broek of rok onder draagt.

Ken je zwakke plekken weet ze te camoufleren, dat is een van de grootste geheimen van goed en slank kleden. Vind je bijvoorbeeld dat je kuiten wat aan de dikke kant zijn maar heb je slanke dijen, accentueer dan je dijen en ‘camoufleer’ je kuiten. een broek die mooi aansluit op de dijen en onder de knie lichtjes uitloopt, is in dit geval het ideale model. Heb je slanke benen maar zware enkels, dan is een lange broek natuurlijk perfect. draag je een rok, vermijd dan schoenen met een bandje rond de enkel. een jurk met een licht uitwaaierende rok is ideaal om ronde heupen of dikke billen te verdoezelen. als je die delen van je lichaam die je te stevig aan de maat vindt, weet te camoufleren, zal je in zijn totaliteit een slankere indruk maken.

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer