Denim is een belangrijke voorjaarstrend. Eco jeans helemaal.

Alchemist combineert fashion met een ethische lifestyle. Kleding met een verhaal. Bijvoorbeeld dat van gerecyclede jeans die in Italië uit elkaar worden gehaald en volgens het principe Recycle–Reduce–Re-use tot nieuw garen gesponnen.

De productie van de kleding die Alchemist er van maakt, vindt plaats in een Portugees atelier dat duurzaam en volgens de normen van Fair Wear werkt.

Ontwerpster Caroline Mewe: “Oorspronkelijk wilde ik een serie organic luxury tee’s ontwikkelen, maar mijn liefde voor stoffen kreeg de overhand. De gesprekken met fabrikanten over nieuwe ontwikkelingen inspireerden me om een complete collectie te vervaardigen. Kwaliteit is onze norm en daarin gaan we een stap verder dan gebruikelijk. Alchemist produceert mens- en milieuvriendelijk.”

ALCHEMIST_LOGO

OVER ALCHEMIST

Alchemist wordt sinds acht jaar verkocht bij een selectie inspirerende winkels in Nederland zoals Annliz en Cotton Cake in Amsterdam, Fleur in Rotterdam en Nukuhiva in Amsterdam en Utrecht. Daarnaast wordt het label verkocht in Canada, Duitsland, Finland, Australië en Shanghai.

Alchemist fashion is duurzaam en wordt Fair Wear geproduceerd in Europa. De collecties zijn een stijlvolle mix van vrouwelijke relaxed elegance.

www.alchemist-fashion.com

Onze meest recente berichten

Gietvloer maken

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die van kunststofharsen of cement is

Lees meer
Verkoopstyling zelf doen

Verkoopstyling zelf doen? Gebruik deze handige tips

Hoewel de vraag naar woningen al lange tijd groter is dan het

Lees meer
Rugpijn of nekklachten zonder ergonomische zitmeubels

Ergonomische zitmeubels kopen? Hier moet je op letten

Je staat er misschien niet bij stil, maar thuis zitten we behoorlijk

Lees meer