Denim is een belangrijke voorjaarstrend. Eco jeans helemaal.

Alchemist combineert fashion met een ethische lifestyle. Kleding met een verhaal. Bijvoorbeeld dat van gerecyclede jeans die in Italië uit elkaar worden gehaald en volgens het principe Recycle–Reduce–Re-use tot nieuw garen gesponnen.

De productie van de kleding die Alchemist er van maakt, vindt plaats in een Portugees atelier dat duurzaam en volgens de normen van Fair Wear werkt.

Ontwerpster Caroline Mewe: “Oorspronkelijk wilde ik een serie organic luxury tee’s ontwikkelen, maar mijn liefde voor stoffen kreeg de overhand. De gesprekken met fabrikanten over nieuwe ontwikkelingen inspireerden me om een complete collectie te vervaardigen. Kwaliteit is onze norm en daarin gaan we een stap verder dan gebruikelijk. Alchemist produceert mens- en milieuvriendelijk.”

ALCHEMIST_LOGO

OVER ALCHEMIST

Alchemist wordt sinds acht jaar verkocht bij een selectie inspirerende winkels in Nederland zoals Annliz en Cotton Cake in Amsterdam, Fleur in Rotterdam en Nukuhiva in Amsterdam en Utrecht. Daarnaast wordt het label verkocht in Canada, Duitsland, Finland, Australië en Shanghai.

Alchemist fashion is duurzaam en wordt Fair Wear geproduceerd in Europa. De collecties zijn een stijlvolle mix van vrouwelijke relaxed elegance.

www.alchemist-fashion.com

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer