therese desqueyroux
Terug naar Frankrijk in de twenties. Thérèse trouwt met haar buurman Bernard Desqueyroux en hierdoor wordt het land van de twee families tot één groot landgoed maakt.

Hoewel Bernard de sterke wil van zijn intelligente vrouw tolereert, kan hij niet voorkomen dat Thérèse zich opgesloten voelt en verveeld raakt. Ze wil naar Parijs, de stad van dromen, cultuur en uitdaging. Een wanhopige poging haar lot te veranderen loopt echter helemaal verkeerd af en ze verliest plots meer dan haar lief is…


Pracht-, pracht-, prachtfilm over een hartverscheurend levensverhaal van een ijzersterk karakter. Meeslepend, verdrietig, prachtige gefilmd, perfect acteerwerk, fabelachtige kleding (we zijn een sucker voor twenties-mode)… kunnen we nog meer lovende woorden bedenken? Thérèse Desqueyroux werd met veel lof ontvangen en als slotfilm van het Cannes Film Festival gekozen. Wederom een filmische parel van de award winnende regisseur Claude Miller, die krap een jaar geleden overleed. Zorg dat je dit laatste meesterwerk niet mist dus.


Acteurs: Audrey Tautou, Gilles Lellouche, Anaïs Demoustier en Catherine Arditi. Vanaf 21 maart in de bioscoop.

Onze meest recente berichten

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer
Thuis sporten

Thuis sporten? Met deze oefeningen blijf je in vorm

Ben je niet zo’n fan van de sportschool, komt het er steeds

Lees meer