the butcher
Houdt het dan nooit op? Gelukkig niet. De ene na de andere Amsterdamse hotspots opent zijn deuren en wij tippen met liefde en plezier de leukste van het stel. Dit keer: The Butcher.

WIE WAT WAAR HOE BEDOEL JE

The Butcher dus. Het mag duidelijk zijn dat men hier niet heen gaat voor een vegetarisch maal, wel voor een sappige hamburger. En voor de beste gelukte speakeasy van de stad. Sssjjjjt…. (voor wie zijn wenkbrauwen krult: de term speakeasy stamt uit de jaren twintig toen de drankhandel aan banden werd gelegd en er illegale stokerijen en bars ontstonden. Binnenkomen kon alleen wanneer je het juiste wachtwoord wist).

LOCATIE

Midden op de Albert Cuypstraat, overdag verstopt achter een marktkraam, ’s avonds duidelijk in beeld door het met de benen buiten hangende publiek.

LOOKS

Het restaurant zelf is een pijpenlaatje waar de burgerplaten links domineren en de lange bank tegen de muur rechts wat al te gezellig oogt. Loop je verder door, dan stuit je op een ijzeren koelceldeur, met deurbel. Wie geluk heeft wordt door de vriendelijke in het strak zwart gestoken deurdame binnen gelaten in een donkere ruimte met een grote ovale bar, knappe cocktailshakers en leren barkrukken. Het leukst zit je op één van de banken en sofa’s achter in het zaakje. Dat wil zeggen: wie daar mag zitten. We schetsen: ‘Nee, die plekken zijn gereserveerd.’ ‘O, maar we hebben gereserveerd!’ ‘Nee, dat kan niet, je kunt alleen reserveren om binnen te komen.’ ‘….. ??’

LEKKER

Een lekkerdere hamburger at uw testteam binnen het Amsterdamse nog niet eerder.

HET VOLK

In de Burgerbar mag iedereen naar binnen maar het publiek achter de koelceldeur heeft een grondige inspectie ondergaan. People in the know dus, of met goede connecties.

ORIGINALITEITSPRIJS

In New York, Londen en Parijs zijn zowel de luxe burgertenten en speakeasy’s al een tijdje booming, maar de combinatie van beide is schaars. En hoewel het concept leuk is, dreigt iedere poging in Nederland te mislukken dankzij onze eeuwige doe-maar-normaal instelling, zonde. Dus ja, die prijs heeft The Butcher dubbel en dwars verdient.

WAT KOST DAT?

De burgers zijn meer dan prima te betalen, zeker in verhouding met de kwaliteit. Voor de cocktails moet je wat dieper in de buidel tasten, maar die gaan dan ook gepaard met enthousiaste uitleg van de barman.

X-FACTOR

Toch wel spannend, zo’n koelceldeur.

CONCLUSIE

Voor een burger: ja! Voor kijken en bekeken worden: absoluut. Voor een cocktail en roken aan de bar: ook. Voor een ongecompliceerde avond uit: niet doen.

 

The Butcher, Albert Cuypstraat 129, Amsterdam, www.the-butcher.com.

Tekst: door Maartje Diepstraten

the butcher
the butcherOnze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer