Staycation

Blijf je deze zomer thuis? Dat hoeft niet te betekenen dat je vakantie er minder leuk op wordt. Vakantie? Ja inderdaad! Want met de tips die we vandaag met je delen maak je van jouw staycation een fantastische tijd!

De voorbereiding

Als je op staycation gaat, is het grootste gevaar niet slecht weer, een lekke tent of een vieze hotelkamer. Nee, het gevaar is dat je tijdens je vrije dagen allerlei dingen gaat doen die niks met vakantie te maken hebben.

Dus, als voorbereiding op je staycation is het belangrijk dat je in ieder geval de volgende 3 dingen doet:

 • Ruim het huis op. Stofzuig, dweil en geef de badkamer en het toilet een goede schrobbeurt.
 • Heb je een tuin? Voer dan al het tuinonderhoud uit, zodat je tijdens je vrije dagen ook echt van je tuin kunt genieten. Anders sta je voor je het weet niet met de grilltang van de barbecue in je handen, maar met de snoeischaar of tuinschep.
 • Werk de was weg, zo heb je tijdens je vakantie voldoende kleding en zit je na je vakantie niet direct met een volle wasmand.

Klaar met de voorbereiding? Dan kan je staycation echt beginnen! Je bent al op je bestemming, dus je verliest geen vrije dagen aan reizen. Tijd om te gaan genieten! Maar wat kun je zoal doen?

Tips voor buiten de deur

Het mooie aan ons kleine kikkerlandje, is dat eigenlijk alle uitjes relatief dicht bij huis zijn. Dus er zijn tal van mogelijkheden om je te vermaken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een stedentrip in eigen land. Kies je stad en koop een treinkaartje of neem de auto naar een park and ride locatie (bekijk alle park and ride locaties in Nederland). Zoek voor je vertrek uit welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken of waar de leukste winkels zijn gevestigd als je wilt gaan shoppen.
 • Pretparken en dierentuinen, die mogen natuurlijk niet ontbreken! Tip: neem zelf eten en drinken mee, dat scheelt al snel tientallen euro’s!
 • Musea: geen idee welke je wilt bezoeken? Bekijk de top 50 musea van Nederland.
 • Iets sportiefs: golfen, zwemmen, fietsen, wandelen, paardrijden, tennissen, bowlen en al het andere dat je normaal ook doet als je op vakantie gaat.
 • Behoefte om er echt even tussenuit te gaan? Ga dan logeren bij familie of vrienden die een stukje van je vandaan wonen. Zo zit je langer in een andere omgeving en kun je met weinig reistijd leuke activiteiten in de omgeving ondernemen.

Tips voor thuis

 • De laatste jaren hebben we bloedhete zomers in Nederland gehad, dus het is goed om je daar op voor te bereiden. Koop bijvoorbeeld een eenvoudig op te zetten zwembad waar je lekker in kunt afkoelen.
 • Luieren en lezen vinden wij persoonlijk een van de meest fijne dingen om thuis te doen. In de zomer doe je dat natuurlijk lekker op een ligbed onder een parasol met een drankje en hapje erbij.
 • De BBQ mag natuurlijk niet ontbreken. Maak er een feest van en nodig je vrienden en vriendinnen uit, gezellig!
 • Heb je kinderen? Zet een tentje voor ze op waarin ze kunnen spelen. En helemaal spannend: laat ze er een nachtje in slapen. Dat vinden ze echt een avontuur!
 • Regenachtige dag? Doe een Netflix marathon! Lekker languit op de bank liggen en eten laten bezorgen, terwijl je van je favoriete film of series geniet.
 • Organiseer een high tea: gezellig kletsen met vriendinnen terwijl je van lekkernijen snoept. Altijd een succes!
 • Bordspellen: een echte klassieker op vakantie die natuurlijk niet mag ontbreken. Gezellig met het hele gezin aan tafel en de tijd vergeten, totdat je erachter komt dat het al middernacht is.

Wat is jouw staycation tip?

 Een staycation hoeft qua vakantieplezier niet onder te doen voor een ‘echte’ vakantie. Met weinig middelen kun je er een fantastische tijd van maken! Heb jij nu een staycation tip die we zijn vergeten, maar die absoluut niet mag ontbreken? Stuur een mailtje, we plaatsen jouw tip er graag bij!

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer