Tips industrieel interieur.

Tips industrieel interieur.

De populariteit van een industrieel interieur is de afgelopen jaren gegroeid. Steeds vaker kom je in woonkamers ruige betonvloeren en grote stalen hanglampen tegen. Spreekt een industriële inrichting je aan, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Geen probleem! In dit artikel hebben we een praktisch stappenplan voor een industrieel interieur voor je uitgewerkt.

Stap 1: de muren

Een industrieel interieur is niet compleet zonder muren met een ruige uitstraling. Het mooiste is een behang met baksteenpatroon of muur die je van een licht- tot donkergrijze verflaag hebt voorzien. Ook kun je ervoor kiezen om de muren met een betonlook te stuken.

Heb je zichtbare leidingen die langs de muur lopen? Geef deze dan een donkere kleur, bijvoorbeeld zwart. Verwerk ze in ieder geval niet in de muur, want zichtbare leidingen passen juist perfect bij een industriële inrichting.

Stap 2: de vloer

Bij een industrieel interieur zijn betonvloeren of houten vloeren de beste keuze. Gaat je voorkeur uit naar een houten vloer? Dan is een eiken vloer met een bruine of zwarte kleur vaak de mooiste oplossing.

Stap 3: de meubels

Bij een industriële inrichting hoort een ruimtelijk gevoel. Beperk daarom het aantal meubels en laat kleine meubels, zoals bijzettafels, achterwege. Het mooiste is als je voor meubels met lederen bekleding en stalen frames kiest. Daarnaast zijn meubels van donker hout ook geschikt.

Om te voorkomen dat de ruimte te ‘koud’ gaat aanvoelen, is het aan te raden om een mooi groot vloerkleed aan te schaffen. Om te voorkomen dat het vloerkleed afbreuk doet aan de rest van het interieur, kun je het beste voor een grof patroon kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een vintage vloerkleed met een tegelpatroon.

Stap 4: de accessoires

Om het interieur compleet te maken, kun je een aantal stoere accessoires toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een oude klok, hanglampen, ouderwetse reclameposters en een leren aktetas. Werk daarbij liever met enkele grote accessoires, dan met vele kleine. Kleine accessoires doen namelijk afbreuk aan de grove, stoere uitstraling van de rest van het interieur.

Heb je een beperkt budget? Ga dan bij de kringloopwinkel, marktplaats en rommelmarkten langs. Juist daar vind je vaak de mooiste accessoires tegen de laagste prijs. Maak je daarbij niet druk om kleine beschadigingen, zoals een hanglamp met een deuk. Dat soort beschadigingen die in een ander soort interieur een lelijke aanblik opleveren, passen juist perfect bij een industriële inrichting.

Shop je industriële interieur bij elkaar

Sta je inmiddels te popelen om je nieuwe interieur bij elkaar te gaan shoppen? Weet dan dat er naast de fysieke woonwinkels ook online veel gave items worden aangeboden. Bekijk bijvoorbeeld het aanbod op:

Kom je er niet uit? Schakel een interieurontwerper in

Hoewel je met de stappen uit ons stappenplan al een eind kun komen om je woning van een industrieel interieur te voorzien, kan het soms lastig zijn om de juiste combinaties van kleuren, meubels en accessoires te maken. Schakel in dat geval een interieurontwerper in en laat een interieurontwerp voor je maken. Zo weet je van tevoren hoe je woning eruit komt te zien en voorkom je dat je verkeerde keuzes maakt. Succes!

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer