Beauty trends

Een van de belangrijkste beauty trends voor 2014 is: natuurlijk. Plastische chirurgie maakt plaats voor minder invasieve beauty behandelingen. Huidverjonging staat centraal. Vanzelfsprekend hoort daar natuurlijke make-up bij die de mooie en (ver)jong(d)e huid maximaal accentueert. Dat betekent niet dat we voor een nude make-up look gaan. In zomer 2014 spelen we met spannende kleuraccenten en vooral ook met zilvertinten.

Esben BøgSKIN RESCUER KIEHL´S
 Nip & Fab Dry Skin Fix Body Butter
 SKIN
-Skin
skin

We zetten enkele tips voor je op een rij:

Natuurlijke schoonheid

In 2013 staat de ‘natuurlijke schoonheid’ hoog in het vaandel. We kiezen steeds minder vaak voor ingrijpende cosmetische behandelingen zoals lippen opblazen of jukbeenderen opvullen. Een jong en verzorgd uiterlijk is nog steeds de trend, maar uitgangspunt is het eigen gezicht, de eigen gelaatstrekken.

De huid staat centraal. Huidverjonging is dé trend

Invasieve cosmetische behandeling maken plaats voor minder ingrijpende methodes waarbij niet zozeer de vormen van het gezicht (vollere lippen, hogere jukbeenderen) centraal staan maar nagenoeg alle aandacht naar de huid gaat. Dit betekent een steeds betere en meer geavanceerde huidverzorging, thuis maar ook in de kliniek door middel van niet-invasieve behandelingen die de huid tegenwoordig aanzienlijk kunnen verjongen.

Steeds vaker mesotherapie voor gezichtshuid

Steeds vaker wordt mesotherapie toegepast als techniek voor verjonging van de gezichtshuid. Mesotherapie is gebaseerd op het toedienen van werkzame stoffen waar nodig. Met kleine naaldjes worden heilzame stoffen in de huid gespoten. De behandeling is niet helemaal pijnloos maar wel te verdragen. Wie mooi wil zijn…

Hyaluronzuur populair

Eén van de werkzame stoffen die via mesotherapie (dus door middel van injecties met een fijn naaldje) in de huid wordt ingebracht, is hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die de huid hydrateert en elastisch houdt. In de loop van de tijd neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid echter af. Door mesotherapie kan die weer worden aangevuld. Bovendien kan de stof ook fijne rimpels opvullen. Omdat het een lichaamseigen stof is, is er geen kans op allergische reacties. Wel wordt de stof vrij snel door het lichaam opgenomen. Het opvuleffect is dan weg. Om duurzamere resultaten te bereiken, wordt de stof wel vermengd met ‘conserverende’ middelen. Deze kunnen echter wél een allergische reactie opwekken. Je goed (laten) informeren blijft ook in 2013 een trend!

Op zoek naar nieuwe heilzame stoffen voor huidverjonging

Andere heilzame stoffen die wel via mesotherapie worden ingebracht (en ook in crèmes te vinden zijn), zijn aminozuren die weefsels die door huidveroudering zijn beschadigd kunnen repareren, vitaminen A, B, C, E en K tegen verdunning van de huid en voor een betere bloedsomloop en N-acetylcysteine, een sterke antioxidant die de vrije radicalen grondig te lijf gaat.

Verder is er veel onderzoek naar andere stoffen zoals bijvoorbeeld polyfenolen, plantaardige antixodanten die vooral bekend zijn uit de voedingsmiddelen wereld. Granaatappelsap, groene en witte thee, chocolade en wijn bijvoorbeeld bevatten polyfenolen. Ze gaan onder meer ontstekingen en allergieën tegen en beschermen hart- en bloedvaten. Onderzoekers werken eraan om polyfenolen ook in te zetten tegen veroudering, waaronder huidveroudering. Een ander stofje (dat je steeds vaker op de verpakkingen van crèmes zult gaan lezen) is idobenone, ook een antioxidant en een ‘broertje’ (of zo je wilt ‘zusje’) van het Co-enzym Q10 dat iedereen wel bekend is.

Natuurlijke make-up looks

Voor het opmaken van de huid gebruiken we in 2013 steeds minder product. De eigen huid staat centraal en wordt niet meer afgedekt onder een dikke laag. De moderne vrouw is zelfbewust en verschuilt zich niet achter een masker. Ze gebruikt make-up als een accessoire, als middel om haar eigen persoonlijkheid te onderstrepen, maar niet om zich achter te verbergen of om zich anders voor te doen dan ze is.

Kleuraccenten en zilver

Dat betekent niet dat we voor 2013 kleurloze en saaie make-uplooks gaan zien. De basis is natuurlijk maar we spelen, als we daar zin in hebben, met gekleurde eyeliner en gekleurde oogschaduw of we kiezen voor felle lippen. Een opvallende trend voor zomer 2013 is het gebruik van zilver in de make-up. Opvallend omdat de make-up in de zomer vaak in het teken van warme kleuren en goud staat.

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer