oerol 2013: sense of place
De lange winter zit er bijna op en we verheugen ons al op de lente én zomer! Oerol 2013 Sence of Place vindt dit jaar plaats van 14 t/m 23 juni op Terschelling.

Oerol 2012 telde 26 premières en diverse producties uit haar eigen Atelier. Gerenommeerde en nieuwe talentvolle theatermakers presenteerden hun werk en er was een uitgebreid programma van kleine experimentele performances, landschapskunst en vele muziek optredens. Klik hier terug te kijken in het programma.

Het festival is de perfecte plek om vakgenoten te ontmoeten, nieuwe voorstellingen te zien en elkaar te spreken over op handen zijnde projecten.  Oerol biedt daarom elk jaar ruimte aan theatermakers, kunstenaars, muzikanten en professionals om als professional het festival bij te wonen. Je ontvangt dan een festivalpas waarmee je toegang hebt tot het festivalterrein en een festivalbandje om de expeditieprojecten en het muziekprogramma te bezoeken. Je kunt tevens gebruik maken van onze speciale online voorverkoop. Tijdens het festival is er op het festivalterrein de Westerkeyn bovendien een speciale gastenkassa waar professionals hun kaarten kunnen kopen.

Oerol heeft gekozen voor een nieuw meerjarig thema dat de rol van het landschap benadrukt. Volgens Joop Mulder beschrijft Sense of Place precies de ontwikkeling die Oerol voorziet voor de toekomst: een focus op het bewustzijn en de betekenis van de plek waar je verblijft en hoe je je daartoe verhoudt. Oerol wil in de komende jaren een verhaal brengen over het landschap dat in het centrum van de gebeurtenissen staat: wat brengt de mens teweeg in het landschap en hoe vertalen we dat vanuit en naar de samenleving.

In dit kader heeft Oerol voor 2013 het Franse gezelschap Bistaki uitgenodigd om een specifiek landschapsproject te creëren, dat steeds opnieuw verandert van gedaante. Op Oerol 2013 gaat het om een zwerftocht door het duinlandschap, waar een actieve rol voor het publiek is weggelegd.

www.oerol.nl

oerol 2013: sense of place
oerol 2013: sense of placeOnze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer