Dinsdag opent MAC een nieuw make-upwalhalla in de bekendste straat van Parijs: de Champs-Elysées.

De MAC-winkels schieten als paddestoelen uit de grond dit jaar. Het bedrijf heeft een nieuwe strategie, te weten world domination! En daar past deze flagship store helemaal bij. Ook staan Beijing, Shanghai, Londen en Rome op het programma; en moeten er voor het eind van het jaar zo’n zeventig nieuwe winkels openen in Europa, het Midden Oosten en Afrika.
KATHEDRAAL VAN LICHT

Even terug naar de winkel zelf. James Gager, vice president en creatief directeur van MAC, beschrijft in een gesprek met WWD de winkel als een ‘kathedraal van licht’. En het is best te begrijpen waarom: het plafond is stijgend in een elliptische boog, de vloer is glimmend wit en er zijn futuristische elementen in de winkel te zien (zuilvormige LED displays en reflecterende zwarte glaspanelen). En het is niet zomaar licht, dankzij een vernuftig systeem heeft MAC Cosmetics het perfecte licht weten te creëren. Zo ziet je make-up er in de winkel hetzelfde uit als wanneer je op straat loopt. Wel zo fijn.

Net zoals de twee flagship stores in New York zal ook de winkel in Parijs vaak haar etalages omtoveren tot ware pracht. Ook zijn er meer grote plannen voor de winkel. Gager spreekt over het gebouw zelf als de perfecte locatie voor evenementen, zoals het hosten van gast DJ’s en feestjes voor opkomende designers. Dus mocht je in Parijs zijn binnenkort, hop even binnen op 78 Avenue des Champs-Elysées om te kijken of de kathedraal van licht je kan bekeren tot de MAC-religie.

MAC Parijs
MAC Parijs

Tekst: Michelle den Elzen


Onze meest recente berichten

Gietvloer maken

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die van kunststofharsen of cement is

Lees meer
Verkoopstyling zelf doen

Verkoopstyling zelf doen? Gebruik deze handige tips

Hoewel de vraag naar woningen al lange tijd groter is dan het

Lees meer
Rugpijn of nekklachten zonder ergonomische zitmeubels

Ergonomische zitmeubels kopen? Hier moet je op letten

Je staat er misschien niet bij stil, maar thuis zitten we behoorlijk

Lees meer