logement swaenenvecht
In het prachtige dorpje Oud-Zuilen nabij Utrecht is sinds kort Logement Swaenenvecht te vinden. Een charmante B&B langs de Vecht die is gevestigd in een Rijksmonument uit de 17e eeuw.

Logement Swaenenvecht is kleinschalig en sfeervol. Het beschikt over twee bijzondere tweepersoonskamers, één eenpersoons kamer en vijf grote suites. Elke kamer is smaakvol ingericht in een historische setting die wordt gemixt met moderne kunst en hedendaags comfort.

logement swaenenvecht
logement swaenenvechtSLAPEN

De kamers zijn in 2012 volledig gerenoveerd en beschikken over een eigen badkamer met alle moderne faciliteiten. Elke kamer is anders ingericht in een Engelse, antieke stijl die luxe en warmte uitstraalt. De suites bestaan uit een slaapgedeelte en een sfeervolle living. De kamers zijn vernoemd naar familieleden van schrijfster Belle van Zuylen (1740-1805) die in de 18e eeuw het naastgelegen kasteel bewoonde.

De eigenaar is een gepassioneerd verzamelaar van kunst, antiek en bijzonderheden die je terugziet in het gehele pand. Deze zorgen ervoor dat je nooit uitgekeken raakt. De verschillende culturen en stijlen die worden gemixt geven het logement een originele eclectische sfeer. In iedere kamer is iets bijzonders te vinden zoals de antieke meubelen en accessoires, Herman Brood die om het hoekje kijkt terwijl je in bad zit of de W.O. Bentley kamer vol bijzonderheden uit de vooroorlogse periode van dit automerk. De twee vergaderkamers staan vol met vondsten vanuit de hele wereld.

Een charmante B&B langs de Vecht die is gevestigd in een Rijksmonument uit de 17e eeuw.


ETEN


Dineren kan goed in het naastgelegen restaurant Belle. Logement Swaenenvecht biedt complete arrangementen aan insamenwerking met Belle. Het restaurant ligt direct aan de Vecht, heeft een goede Franse keuken en is ook overdag open voor een drankje, taartjes en lunch. Ook is Belle een ideale locatie voor feesten en partijen of conferenties voor groepen tot 200 personen.


LIEFDE EN BUSINESS

Oud-Zuilen is het ideale trouwdorp. In Slot Zuylen kan je in het huwelijk treden, in het kleine Hervormde kerkje kan het huwelijk worden ingezegend. De Vecht biedt alles voor romantische boottochtjes. Belle zorgt voor het diner en de nacht breng je door in Swaenenvecht. De sfeervolle vergaderkamers met uitzicht op de tuin of de Vecht hebben ieder een capaciteit tot 12 personen. De naastgelegen Appelschuur, met een capaciteit van 30 personen, kan voor zakelijke gelegenheden worden gehuurd met en zonder overnachtingen. Ook kunnen hier kleine feestelijke recepties ter gelegenheid van bijvoorbeeld een
huwelijk worden gehouden.

logement swaenenvecht
logement swaenenvechtLOCATIE EN PRIJZEN

Logement Swaenenvecht is het hele jaar geopend en wordt gerund door Lilian Stringa. De prijzen variëren van €150,- voor de kleinste kamer, tot €295,- voor de grootste suite.

Logement Swaenenvecht

Dorpsstraat 16a

3611 AE Oud-Zuilen

Tel. 06 – 3810 2922

www.swaenen-vecht.nl


OVER HET HISTORISCHE PAND SWAENENVECHT

Logement Swaenenvecht is gevestigd in het historische pand met dezelfde naam, dat zowel een rijks- als een gemeentelijk monument is. Het pand bestaat uit aparte delen, die in verschillende tijden zijn gebouwd. Swaenenvecht heeft een complexe plattegrond. De voorgevel bestaat uit een linkerdeel met een trapgevel uit de Renaissance. Rechts heeft het gebouw een grijs gepleisterde lijstgevel uit de 19e eeuw. Het Renaissancedeel is in 1670 aangekocht om als domineeswoning voor de Hervormde kerk in Oud-Zuilen te dienen, nadat het ooit ook een koetshuis is geweest. Dat deel heeft vier pilasters en een ingang rechts in de gevel in een bijzonder wit gepleisterd rondboogpoortje met een monumentale omlijsting en kroonlijst.

In de geveltop is een gevelsteen te zien met daarop twee liefkozende zwanen en de tekst ‘Swaenen-Vecht’. De trapgevel is versierd met bollen en dekplaten. Het rechtergedeelte van het huis is jonger. Het stamt uit het eerste kwart van de 19e eeuw en heeft zes schuifvensters aan de Vechtzijde. Later is er aan de achterzijde nog een aanbouw gekomen, die vermoedelijk ook als Orangerie in gebruik is geweest. De indeling van het huis is heel complex en heeft uitzonderlijk veel niveaus en een insteek in het 17e eeuwse deel; het is met name deze indeling die het huis zijn charme en sfeer geeft.

logement swaenenvecht
logement swaenenvecht

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer