Voorbeeld landelijk interieur

Hoewel we steeds vaker in een verstedelijkte leefomgeving wonen, is de behoefte aan de rust en de sfeer van de natuur intact gebleven. Het is dan ook niet voor niets dan woonstijlen komen en gaan, maar dat het landelijke interieur in Nederland populair blijft.

Wil jij ook de rust en de sfeer van de natuur in huis halen, maar heb je geen idee hoe je dat kunt aanpakken? Geen probleem, wij helpen je in dit artikel op weg met praktische tips voor het samenstellen van een landelijk interieur.

Wat is een landelijk interieur?

In een landelijk interieur staan natuurlijke materialen centraal. Denk aan een boomstamtafel, een houten vloer en een keukenblad van natuursteen. Je haalt het buitenleven dus naar binnen, waardoor het interieur de rust en de sfeer van het landelijke leven uitstraalt.

Dit zijn onze tips voor een landelijk interieur:

Tip 1: de kleur van je muren

Wil je dat je interieur niet te donker wordt? Geef je muren dan een witte of lichtgrijze kleur. Bruine kleuren zijn ook prima en passen natuurlijk perfect bij de natuur. Maar kies dan bij voorkeur voor een lichte bruine tint. Donkerbruin geeft je interieur al snel een oubollige uitstraling.

Tip 2: landelijke vloeren

Bij een landelijk interieur is een tegelvloer of een echte houten vloer het mooiste. Goed om te weten: er zijn ook verouderde houten vloeren leverbaar.

Zoals de naam al aangeeft hebben deze vloeren een doorleefde look die perfect past bij een landelijk interieur. Nieuwsgierig geworden? Lees meer over houten vloeren met een verouderde uitstraling. Nog een extra tip: zorg voor eenheid in het interieur, door dezelfde houten vloer in de keuken met de vloer in de woonkamer te verbinden.

Tip 3: de meubels

Landelijke meubels zijn vaak groot en hebben een grove uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een mooie grote boomstamtafel, waarin de houttekeningen van de boom zichtbaar zijn.

Een belangrijk aandachtspunt voor de meubels, is dat je niet enkel landelijke meubels koopt. Doe je dat wel, dan loop je het risico dat de inrichting een oubollige uitstraling krijgt.

Kies je bijvoorbeeld voor een boomstamtafel met een donkere kleur? Zet er dan geen houten stoelen bij, kies bijvoorbeeld voor moderne stoelen met een lichtgekleurde leren bekleding.

Tip 4: de keuken

Heb je voor een tegelvloer gekozen? Overweeg dan om een houten keuken aan te schaffen. Heb je een houten vloer? Kies dan voor een keuken met een keukenblad van natuursteen.

Voor wat betreft de kleur, is het aan te raden om voor contrast te zorgen. Een lichte vloer combineer je dus met een donkere kleur keuken en een donkere vloer combineer je met een lichte kleur keuken.

Kom je er niet uit, vraag dan een keukenspecialist om advies.

Tip 5: landelijke accessoires

Bij een landelijk interieur horen natuurlijk landelijke accessoires. Denk aan een melkkrukje, een vaas met takken of een leuke spreuk op een houten bord.

Let er op dat je het aantal accessoires beperkt houdt. Een landelijk interieur moet immers rust en eenvoud uitstralen. Dat gaat verloren als je te veel spulletjes neerzet.

Tip 6: shutters

Wil je een moderne twist aan je landelijke interieur geven? Schaf dan shutters met een landelijke uitstraling aan. Shutters zijn opgebouwd uit brede lamellen die je naar wens kunt verstellen. Naast dat ze een sfeervolle toevoeging aan je landelijke interieur zijn, vormen ze ook een oplossing om de lichtinval te reguleren.

Meer weten? Bezoek de website van StyleShutters.

Tip 7: maak je landelijke interieur compleet met een openhaard

Hoewel het niet altijd mogelijk is, mag een openhaard eigenlijk niet ontbreken in een landelijk interieur. Zie je het voor je? Lekker een boek lezen terwijl je het knisperende geluid van het brandende hout hoort. Hoe sfeervol is dat!

Kun je geen echte openhaard plaatsen en wil je een goed alternatief? Dan kan een elektrische openhaard een oplossing zijn. Je hebt zelfs elektrische haarden met een ingebouwd waterreservoir, waardoor het mogelijk is om rook te simuleren. Zo lijkt het elektrische vuur net echt!

Hulp nodig bij het inrichten van je woning?

Hoewel je met de tips uit dit artikel flink wat inspiratie op hebt kunnen doen om je woning landelijk in te richten, kan het lastig zijn om het totaalplaatje voor je te zien. Met andere woorden: hoe zorg je ervoor dat de verschillende elementen mooi op elkaar zijn afgestemd?

Kom je er daar zelf niet uit? Sla dan een interieurstylist in de arm. Interieurstylisten kunnen je adviseren over kleurgebruik, meubels, verlichting enzovoorts. Zo zorgen zij ervoor dat jouw huis straks van een mooie landelijke inrichting is voorzien.

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer