kopenhagen
Kunst kijken en eindeloos verantwoord eten in de kleurrijke wijk Vesterbro en het aangrenzende Kodbyen in Kopenhagen; dat ook wel het “Nordic Meatpacking District” word genoemd. Verschil met New York: het is maar een uurtje vliegen.

Vesterbro is een voormalige arbeiderswijk, ten westen van het centrum van Kopenhagen. Makkelijker te onthouden, Vesterbro begint aan de achterkant van het Centraal Station. Wat vroeger bekend stond als prostitutiebuurt is veranderd in een sfeervolle en creatieve volksbuurt met gezellige cafés, restaurants en clubs. Toch zie je her en der nog wel wat sex shops die er mede voor zorgen dat de wijk haar urban karakter niet verloren heeft.

Vestebro trekt voornamelijk jonge en creatieve mensen aan, waardoor het aantal design(er)-winkels als paddestoelen uit de grond schieten. Sinds kort is het meatpackting district in Vesterbro, net als New York, omgetoverd tot uitgaansgebied en wordt de ene na het andere hippe plek uit de grond gestampt. Een biologisch restaurant naast een oppikplek voor dames van lichte zeden: that’s Vesterbro. Ook shoppen gaat er uitstekend: je kan een fiets huren en stoppen bij tientallen boetiekjes op de route met interessante merken waar we in Nederland nog nooit van gehoord hebben.

Als je in het Nordic Meatpacking District van Kopenhagen bent, breng dan een bezoekje aan Fiskebar. Je kunt er iets kleins snacken aan de bar, onderuitzakken in de safa’s met een glas wijn en een bord oesters bestellen. Ook lekker in deze buurt zijn O Mo Nim, de beste Koreaan van de stad en Mother, voor de lekkerste pizza.

Fiskebar Kopenhagen
Fiskebar Kopenhagen

 

Geweldig in de wijk Vesterbro is de straat Istedgade. Deze lange straat brengt je langs het red light district naar stylish modelabels. Om op de Istedgade te komen kun je eerst de Værnedamsvej aflopen. Hier vind je nog vele leuke design/fashion/beauty shops en cafés.

Keuze te over aan designadressen in Kopenhagen. Ben je in de buurt? Breng een bezoekje aan B56! Daar runnen moeder en dochter een winkel. Dochter Stephanie is stilist en in Denemarken is ze een bekend blogster. Ze ziet er zelf ook fantastisch uit, evenals haar moeder. We krijgen de beste gebakjes uit de buurt en heerlijke koffie. Ze bestaan amper een jaar. En het gaat ontzettend goed. En terecht; het is één van de mooiste winkels van Kopenhagen. Ze verkopen met name jonge opkomende Scandinavische merken. Chic, edgy, nieuw, fris en vooral stijlvol. www.b56store.com

Andere leuke designadressen zijn: www.stillebenshop.com en www.hay.dk.

shoppen bij b56
shoppen bij b56

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer