Snel afvallen en sterker, explosiever en flexibeler worden in zeer korte tijd met behulp van Kettlebell-training?

Wat is kettlebell?

Een kettlebell ziet eruit als een kanonskogel met een handvat en is bedoeld om allerlei explosieve zwaaiende en statische oefeningen mee te maken…

Kettlebell-training is enorm populair, het kent namelijk een aantal zeer mooie eigenschappen. Bijvoorbeeld dat je met een gemiddelde kettlebell-work-out van twintig minuten al snel zo’n vierhonderd calorieën verbruikt.

Het wordt ook wel -’s werelds enige draagbare ‘Total Gym‘- genoemd. Dankzij de enorm hoge intensiteit maakt Kettlebell training het mogelijk om kracht-, flexibiliteit, stabiliteit en het cardiovasculaire systeem in één keer te trainen.

De oefeningen zijn voor iedereen eenvoudig te leren en zeer veelzijdig. Kettlebell training is een korte maar explosieve training en heeft een zeer grote maar positieve impact op het lichaam. De resultaten op het gebied van o.a. afslanken, het vergroten van kracht en het opbouwen van zowel conditie als spiermassa is dan ook enorm.

De kettlebell-training is dus een total body work-out. Bij iedere oefening zet je verschillende spieren tegelijk aan het werk. Zelfs de allerkleinste spieren – waarvan je niet eens wist dat je ze had – spannen zich aan. En: trainen met kettlebells is relatief makkelijk te leren. Veel personal trainers werken tegenwoordig met kettlebells en kunnen je vaak al met een of twee trainingen de fijne kneepjes van het zwaaien leren.


Kettlebells zijn er in verschillende gewichten variërend van 2,5 kilo tot 24 kilo per stuk en zijn onder andere te koop van Reebok.

kettlebel

 

 

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer