Snel afvallen en sterker, explosiever en flexibeler worden in zeer korte tijd met behulp van Kettlebell-training?

Wat is kettlebell?

Een kettlebell ziet eruit als een kanonskogel met een handvat en is bedoeld om allerlei explosieve zwaaiende en statische oefeningen mee te maken…

Kettlebell-training is enorm populair, het kent namelijk een aantal zeer mooie eigenschappen. Bijvoorbeeld dat je met een gemiddelde kettlebell-work-out van twintig minuten al snel zo’n vierhonderd calorieën verbruikt.

Het wordt ook wel -’s werelds enige draagbare ‘Total Gym‘- genoemd. Dankzij de enorm hoge intensiteit maakt Kettlebell training het mogelijk om kracht-, flexibiliteit, stabiliteit en het cardiovasculaire systeem in één keer te trainen.

De oefeningen zijn voor iedereen eenvoudig te leren en zeer veelzijdig. Kettlebell training is een korte maar explosieve training en heeft een zeer grote maar positieve impact op het lichaam. De resultaten op het gebied van o.a. afslanken, het vergroten van kracht en het opbouwen van zowel conditie als spiermassa is dan ook enorm.

De kettlebell-training is dus een total body work-out. Bij iedere oefening zet je verschillende spieren tegelijk aan het werk. Zelfs de allerkleinste spieren – waarvan je niet eens wist dat je ze had – spannen zich aan. En: trainen met kettlebells is relatief makkelijk te leren. Veel personal trainers werken tegenwoordig met kettlebells en kunnen je vaak al met een of twee trainingen de fijne kneepjes van het zwaaien leren.


Kettlebells zijn er in verschillende gewichten variërend van 2,5 kilo tot 24 kilo per stuk en zijn onder andere te koop van Reebok.

kettlebel

 

 

Onze meest recente berichten

Gietvloer maken

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die van kunststofharsen of cement is

Lees meer
Verkoopstyling zelf doen

Verkoopstyling zelf doen? Gebruik deze handige tips

Hoewel de vraag naar woningen al lange tijd groter is dan het

Lees meer
Rugpijn of nekklachten zonder ergonomische zitmeubels

Ergonomische zitmeubels kopen? Hier moet je op letten

Je staat er misschien niet bij stil, maar thuis zitten we behoorlijk

Lees meer