iris van herpen
Iris van Herpen is on a roll. Heer coutureshows in Parijs krijgen lovende kritieken en de Skeleton Dress is aangekocht door het Metropolitan Museum of Modern Art.

Van Herpen studeerde in 2006 af aan de ArtEZ Hogeschool voor Kunsten in Arnhem, liep stage bij onder meer Alexander McQueen en startte in 2007 een label onder haar eigen naam. Een jaar later werd ze genomineerd voor de prestigieuze Createurope: The Fashion Academy Award. Outfits van haar verschenen in onder andere Vogue, Numero, Harper’s Bazaar en Dazed and Confused. In samenwerking met United Nude lanceert zij sinds 2010 schoenen in een gelimiteerde oplage. In 2011 werd de door haar ontworpen 3D-jurk door TIME Magazine uitgeroepen tot één van de vijftig beste uitvindingen van het jaar. Van Herpen exposeert in binnen- en buitenland en afgelopen jaar was zij winnares van de Dutch Fashion Awards en de RADO Young Designer Awards. In 2011 trad Van Herpen toe tot het prestigieuze Chambre Syndicale de la Haute Couture.


Iris van Herpen staat bekend om haar opmerkelijke outfits waarbij zij traditioneel vakmanschap en noest handwerk combineert met innovatieve technieken als rapid prototyping en radicale materiaalkeuzes als speciaal bewerkte leersoorten, synthetische bootgarens en de baleinen van kinderparapluutjes. Daarmee creëert zij sculpturale effecten met een verbluffend visuele impact, die zowel organisch als futuristisch aandoen. Het creëren van een nieuw silhouet is belangrijk in haar werk. Van Herpen  beschouwt mode als een vorm van zelfexpressie waarbij zij haar associaties en fascinaties over de werkelijkheid van alledag vertaalt naar een collectie. Elke collectie heeft zijn eigen verhaal en draagbaarheid is daarbij niet het uitgangspunt. Zo gaat Radiation Invasion over de onzichtbare straling en signalen om ons heen die bijvoorbeeld alle telecommunicatie mogelijk maken. De collectie Synesthesia heeft als uitgangspunt een neurologisch verschijnsel waarbij een vermenging van zintuigelijke waarnemingen optreedt. Zo zijn er mensen die muziek als het ware kunnen zien en kleuren kunnen proeven.

 

iris van herpen
iris van herpen

 

Onze meest recente berichten

Verkoopstyling zelf doen

Verkoopstyling zelf doen? Gebruik deze handige tips

Hoewel de vraag naar woningen al lange tijd groter is dan het

Lees meer
Rugpijn of nekklachten zonder ergonomische zitmeubels

Ergonomische zitmeubels kopen? Hier moet je op letten

Je staat er misschien niet bij stil, maar thuis zitten we behoorlijk

Lees meer
Redenen om te gaan sporten.

10 redenen om te gaan sporten

Ben je al een tijdje van plan om te beginnen met sporten,

Lees meer