uipes houten vloeren

interieur tips

Heb je interieur tips nodig? Of je nu een nieuw huis in gaat richten of je bestaande huis een nieuwe look wilt geven, voor beide heb je inspiratie nodig. Inspiratie staat voor ingeving en inademing.

Inspiratie kan je krijgen van heel veel dingen die dagelijks op je pad komen, de geur van vers gemalen koffie, de fluitende vogels als je ‘s ochtends wakker wordt, een mooi restaurant waar je hebt gegeten tijdens je vakantie, de kleur van de ondergaande zon, het geluid van de ruisende zee, of een combinatie van allerlei aspecten.

Onbewust neemt je sferen in je op en verzamel je ze in je hoofd. Sferen die een een bepaalde emotie oproepen. Dat willen we ook thuis creëren. Een interieur met warme kleuren en zachte materialen voor een knus gevoel. Een interieur met lichtte kleuren en een minimalistische inrichting, weinig accessoires en gladde materialen om een sfeer te creëren van eenvoud en rust.

Las lámparas de esteIndustrial Loft Visu
 Eros chair by Philip
François Houtins stTenka studio
The Life of Polarn PMéchant Design: Braz
.old staircase via se


Inspiratiebronnen

Externe factoren spelen ook een belangrijke rol bij het kiezen van een nieuw interieur. Denk aan de ontwikkelingen in technologie, materiaaltoepassing en de invloed van de media. De mode industrie heeft ook een hele grote invloed op de ontwikkelingen van de interieur branche.

Je ziet steeds vaker dat modekleuren- en stijlen vertaald worden naar woonaccessoires en meubels. Dit maakt interieur styling nog leuker omdat er steeds meer keuze is en het mogelijk is om je interieur vaker en makkelijker te vernieuwen. Een nadeel is dat het lastig kan zijn om op basis van je bestaande meubels en accessoires een “modische” aanvullingen te zoeken en die ook goed te combineren.

Een moodboard maken van alle inspiratie die je tegenkomt kan je helpen bij het maken van de juiste interieur keuzes. En dit moodboard neem je natuurlijk met je mee als je gaat woonwinkelen!

....
Living room.
Gallery wallPale lemon + pink
Moroccan BoucherouitEclectic Farmhouse b
Those bar stoolsAntonino Sciortino—S


Heb je hulp nodig bij je wooninrichting of ben je gewoon opzoek naar wat tips en inspiratie? Wij zetten 3 stappen voor je op een rij om je te helpen je huis overzichtelijk in te richten.

– Welke stijl past bij jou?

Verzamel zo veel mogelijk wooninrichting foto’s uit tijdschriften en internet, maak een moodboard om erachter te komen wat jouw eigen stijl is. Dan krijg je een duidelijk overzicht van welke producten bij je passen en je wilt aanschaffen voor je nieuwe interieur. Naast de foto’s die je verzameld kan je ook materialen en stoffen verzamelen en die bij je moodboard toevoegen. Denk “out-of-the-box”! Mode en de natuur kunnen ook inspireren. Zie je een mooie chiffon jurk in een mode tijdschrift? Waarom geen mooie chiffon gordijnen? Je moodboard geeft al snel een goed beeld van jouw eigen stijl!

Verzamel zo veel mogelijk foto’s uit tijdschriften en internet, maak een moodboard om erachter te komen wat jouw eigen stijl is.

 

– De basis van je wooninrichting

De basis van je interieur is het belangrijkste. Bepaal met behulp van het moodboard wat je hebt gemaakt de aankleding van wanden, vloeren en ramen voor een mooie solide basis van je interieur. Laat je gevoel spreken en kijk naar kleuren, dessins, materialen, functie van de ruimte. Als het om raamdecoratie gaat, gordijnen zijn ook een belangrijke aspect van je basis interieur. Kijk ook naar de licht filterende eigenschappen en de raamsituatie. Grote ramen zijn bijvoorbeeld mooi met panelen of hele lange gordijnen, hoge ramen worden nog hoger met verticale lamellen en in een slaapkamer is een verduisterende stof handig, als je bijvoorbeeld van uitslapen houdt.

– Je wooninrichting kiezen

Je basis is gelegd! Nu kan je je interieur gaan inrichten met meubels en accessoires. Omdat de basis van je interieur staat als een huis kan je nu bepalen welke accenten je gaat leggen. Wil je je interieur gaan versterken of juist verzachten? Heb je gekozen voor een neutrale en tijdloze basis met veel wit en natuurtinten, dan kun je deze verrijken met kleur, hout, staal en glas voor een moderne uitstraling. Heb je een basis  gekozen met een duidelijk kleurthema, zoals blauw of rood? Richt je interieur verder in door te combineren met bijvoorbeeld kleden in dezelfde tinten en meubels met rustige kleuren. Kleed je interieur af met accessoires in dezelfde stijl.

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee