De van oorsprong Iranese Faranak Mirjalili heeft een grote liefde voor vintage.

Tijdens haar studie verkocht ze al haar vintage pumps aan vrienden.

Hieruit ontstond haar webshop I Love Vintage, inmiddels een internationaal succes. Maar Mirjalili wilde méér, ze wilde zelf kleding maken én duurzamer. Daarom richtte ze onlangs haar eigen label Bannou op. ” Als ontwerper heb ik de verantwoordelijkheid om mode te maken met een zo klein mogelijk ecologische en sociale footprint”, aldus Faranak Mirjalili.

Vintage is duidelijk de grote inspiratiebron voor de Bannou-collectie. Zwierige jurgen, geinspireerd op de sixties- en seventies, een Audrey- en een Marilyn dress, en alles verantwoord gemaakt. Hoewel het volgens de ontwerpster “te makkelijk” is om te eggen dat kleding duurzaam is.

” De modeketen is lang en complex; duurzaamheid in één bepaalde schakel levert nog geen duurzaam product op.” Daarom staat op elk kledingstuk van Bannou duidelijk vermeld welke schakels verantwoord zijn. Sommige jurken zijn bijvoorbeeld gemaakt van tencel, een nieuwe stof van Europese euclayptusbomen.

Er zijn rokken van vintage stoffen en een jurk gekleurd door de meekrapwortel. De Bannou-collectie is te koop in de winkel op de Prinsengracht 201 in Amster dam of via de webshop: www.ilovevintage.nl

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer