De van oorsprong Iranese Faranak Mirjalili heeft een grote liefde voor vintage.

Tijdens haar studie verkocht ze al haar vintage pumps aan vrienden.

Hieruit ontstond haar webshop I Love Vintage, inmiddels een internationaal succes. Maar Mirjalili wilde méér, ze wilde zelf kleding maken én duurzamer. Daarom richtte ze onlangs haar eigen label Bannou op. ” Als ontwerper heb ik de verantwoordelijkheid om mode te maken met een zo klein mogelijk ecologische en sociale footprint”, aldus Faranak Mirjalili.

Vintage is duidelijk de grote inspiratiebron voor de Bannou-collectie. Zwierige jurgen, geinspireerd op de sixties- en seventies, een Audrey- en een Marilyn dress, en alles verantwoord gemaakt. Hoewel het volgens de ontwerpster “te makkelijk” is om te eggen dat kleding duurzaam is.

” De modeketen is lang en complex; duurzaamheid in één bepaalde schakel levert nog geen duurzaam product op.” Daarom staat op elk kledingstuk van Bannou duidelijk vermeld welke schakels verantwoord zijn. Sommige jurken zijn bijvoorbeeld gemaakt van tencel, een nieuwe stof van Europese euclayptusbomen.

Er zijn rokken van vintage stoffen en een jurk gekleurd door de meekrapwortel. De Bannou-collectie is te koop in de winkel op de Prinsengracht 201 in Amster dam of via de webshop: www.ilovevintage.nl

Onze meest recente berichten

Thuis sporten

Thuis sporten? Met deze oefeningen blijf je in vorm

Ben je niet zo’n fan van de sportschool, komt het er steeds

Lees meer
Isolerende gordijnen

Verhoog het wooncomfort met isolerende gordijnen

De temperaturen zijn weer aan het dalen en dus zetten we massaal

Lees meer

Woonkamer uitbouwen? Prijzen, vergunningen en meer

Heb je behoefte aan meer leefruimte en wil je je woonkamer uitbouwen?

Lees meer