De van oorsprong Iranese Faranak Mirjalili heeft een grote liefde voor vintage.

Tijdens haar studie verkocht ze al haar vintage pumps aan vrienden.

Hieruit ontstond haar webshop I Love Vintage, inmiddels een internationaal succes. Maar Mirjalili wilde méér, ze wilde zelf kleding maken én duurzamer. Daarom richtte ze onlangs haar eigen label Bannou op. ” Als ontwerper heb ik de verantwoordelijkheid om mode te maken met een zo klein mogelijk ecologische en sociale footprint”, aldus Faranak Mirjalili.

Vintage is duidelijk de grote inspiratiebron voor de Bannou-collectie. Zwierige jurgen, geinspireerd op de sixties- en seventies, een Audrey- en een Marilyn dress, en alles verantwoord gemaakt. Hoewel het volgens de ontwerpster “te makkelijk” is om te eggen dat kleding duurzaam is.

” De modeketen is lang en complex; duurzaamheid in één bepaalde schakel levert nog geen duurzaam product op.” Daarom staat op elk kledingstuk van Bannou duidelijk vermeld welke schakels verantwoord zijn. Sommige jurken zijn bijvoorbeeld gemaakt van tencel, een nieuwe stof van Europese euclayptusbomen.

Er zijn rokken van vintage stoffen en een jurk gekleurd door de meekrapwortel. De Bannou-collectie is te koop in de winkel op de Prinsengracht 201 in Amster dam of via de webshop: www.ilovevintage.nl

Onze meest recente berichten

Redenen om te gaan sporten.

10 redenen om te gaan sporten

Ben je al een tijdje van plan om te beginnen met sporten,

Lees meer
Leukste steden van Nederland

10 leukste steden van Nederland

Uitgaan is een ruim begrip dat letterlijk genomen betekent zich buitenshuis ophouden,

Lees meer
woontrends

De nieuwste woontrends

Op zoek naar nieuwe woonideeën, inspiratie voor je interieur en inrichting? Wij

Lees meer