Tips voor het samenstellen van je interieur.

Wonen betekent vandaag de dag niet alleen een mooi huis maar ook een trendy en gezellige inrichting. De zoektocht naar een nieuw interieur, een fijne bank, mooie eetkamerstoelen of een nieuwe kledingkast is en uitje op zich. Je huis wordt er ook nog eens mooier van!

Bereid je wel goed voor want er is zoveel keuze: kies je voor die mooi vormgegeven bank die lekker zit of kies je die grote plofbank waar je nooit meer uitkomt? Kies je de eetkamerstoelen op praktische of esthetische gronden? Kies je voor een kast voor met veel bergruimte of minder bergruimte omdat hij mooier is? Het is belangrijk jezelf dit soort vragen vooraf te stellen. Wonen is meer dan alleen maar wat meubels bij elkaar zoeken, een goede bank of eettafel kost veel geld dus bedenk ook vooraf goed na over hoe je wilt wonen en hoelang je met je nieuwe meubels wilt doen.

 • Ga voordat je opzoek gaat naar de juiste meubels eerst opzoek naar inspiratie! De tijdschriften en het internet staan er vol mee, wat is er allemaal te te koop? Wat past bij jouw persoonlijke smaak en interieur? Maak een moodboard en neem hem mee als je woonwinkels gaat bezoeken zodat je je eigen smaak en voorkeur niet uit het oog verliest door de ontelbare mogelijkheden.
 • Hou goed je budget in de gaten. Hoeveel mag jouw droombank kosten? Door van te voren je budget vast te stellen loop je minder risico de winkel te verlaten met een veel te dure aankoop.
 • Meet thuis goed je kamer maten op, dan weet je precies hoe groot de meubels kunnen zijn wanneer je in de winkel staat. Ook handig om een ‘volgepropt’ huis te voorkomen, waar alles te dicht op elkaar staat omdat de meubels die je gekocht hebt te groot zijn.

  Idées déco : décoration murale avec une simple robe... | www.decocrush.fr / dress on wall
  ✭Image Via: Delight By Design
  ★Margherita Missoni, Image Via: Radikal
  Amazing Rehabilitation--Old Train Station converted into a Residence--In SwitzerlandImage Via: Ark Pad
  ★Simplicity

 • Bedenk van te voren wat je belangrijk vind. Wil je een bank met een diepe zitting of niet? Een hoge rugleuning of niet? Een stoel met of zonder armleuningen? Wil je jouw eigen loungebank thuis? Of liever een eigen relaxfauteuil? Wil je eetkamerstoelen waar je avonden op kunt zitten met vrienden of familie? Of juist lichte design stoeltjes die er voornamelijk mooi uitzien? Denk over dit soort dingen na voordat je een woonwinkel binnenstapt. Dit vermindert eindeloze twijfels of een miskoop.
 • Ga je voor de de laatste trendkleur of kies je voor een tijdloze variant in een naturel kleur? Het is natuurlijk verstandiger om voor dat laatste te gaan, verstandig maar natuurlijk niet erg spannend. Toch is het verstandig hier goed over na te denken. Meubels zijn vaak een dure aankoop die  je niet maandelijks doet, wil je een aantal jaren genieten van je nieuwe kast, stoel of bank? Kies dan verstandig. Toch is het makkelijk om in de winkel overstag te gaan voor dat aparte, trendy stoeltje of die opvallende bank. Kies in dat geval voor een bank die je eenvoudig opnieuw kan stofferen, mocht je toe zijn aan een andere kleur.
 • Kies voor minder meubels, een minimalistisch interieur zorgt ook voor rust in je leven, maar ga hier ook niet voor té minimalistisch. Liever één mooie kast, dan meerdere kleine kastjes. Maak eensgezinde groepjes: zet kleur, vorm en dergelijke bij elkaar. Op die manier krijg je geen “ontploffing” van woonaccessoires maar hou je ze overzichtelijk bij elkaar.
 • Symmetrie geeft het interieur rust en een harmonische uitstraling. Laat steeds weer dezelfde kleuren en vormen terugkomen in de inrichting van je woonkamer. Hiermee kan je best spelen, je kan meerdere kleuren gebruiken of meerdere prints. Tegenwoordig kunnen veel verschillende prints samen. De polka dot samen met een bloemenprint? Doen! Zolang de basis van je interieur staat als een huis kan je heel veel kanten op.
 • Verlichting is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Maak voor je interieur een duidelijk lichtplan. Het is belangrijk goed te plannen waar en hoe je je interieur wilt verlichten om een zo gezellig mogelijk huis te creëren.
 • Bloemen kleden je interieur af. Een mooie bos rozen, tulpen of andere snijbloemen staan niet alleen heel gezellig, ze zijn ook een echte accessoire in je interieur. Kies voor een kleur die past bij de rest van je interieur of neem juist een contrasterende kleur om een neutrale kamer nét dat beetje meer pit te geven.
 • Een kamer met weinig daglicht wordt lichter door het gebruik van spiegels. Plaats deze tegenover een raam en de ruimte wordt lichter en groter.
 • Soms mist de woonkamer iets in warmte en gezelligheid. Een makkelijke oplossing kan het plaatsen van een vloerkleed zijn. Een kleed maakt een mooi geheel van de bank, tafel en fauteuils en maakt het een aantrekkelijk geheel.
 • Het is gewaagd maar de moeite waard…kleur je plafond mee in de kleur van je muren! Vooral bij kamers waar gekleurde muren zijn toegepast is het witte plafond niets meer dan een deksel die op de doos ligt. Het geeft veel rust en warmte wanneer je het plafond mee kleurt in de lichtste kleur die op de muren is toegepast. Ben je niet bang uitgevallen, kies dan voor de donkerste kleur en verbaas je over het verbluffende resultaat!
 • Kies voor verschillende gekleurde gordijnen! In een rustig basis interieur met bijvoorbeeld rustige muren en een mooie houten vloer, kan je kiezen voor verschillende kleuren en patronen voor je ramen.

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer