fotomuseum foam
Fotomuseum Foam laat mensen wereldwijd genieten van fotografie via hun museum in hartje Amsterdam. Het is een ontmoetings- en inspiratieplek voor fotografieliefhebbers, fotografen, beeldredacteuren, ontwerpers en anderen uit het vakgebied.

Gaat henen en bewonder: de vier nieuwe tentoonstellingen in fotomuseum Foam, het befaamde fotomuseum in onze hoofdstad Amsterdam, heeft maar liefst vier nieuwe tentoonstellingen geopend. Komt dat even goed uit met dat rotweer. Ontvlucht de regen, de kou en de sneeuw en schiet het Foam in!

> Primrose – Russian Colour Photography
Tot 13 april ga je op een fotografische tijdreis met de tentoonstelling Primrose – Russian Colour Photography. De naam verklapt het al een beetje, de tentoonstelling gaat over Russische fotografie en de geschiedenis van de kleurenfoto. Wist je dat heel vroeger, nog voor 1900, Russische zwart-wit-foto’s met de hand ingekleurd werden? De tentoonstelling hangt nu in het Foam.

> WassinkLundgren – One Group Show
One Group Show is de eerste grote solotentoonstelling van het Nederlandse fotografenduo WassinkLundgren. Te zien: een breed overzicht van hun werk en nooit eerder vertoonde projecten met als uitganspunt ‘sociale interesse’: van kleine waarnemingen of humoristische wendingen tot random situaties uit het dagelijks leven. Te bekijken tot 17 maart.


> Jan Verweyveld Inbetweens – Toneelgroep Amsterdam

Hoera! Ter ere van de 25e verjaardag van Toneelgroep Amsterdam selecteerde Jan Versweyveld, de vaste scenograaf en huisfotograaf van de podiumbeesten, het werk dat het meest afwijkt van de gangbare scènefotografie. In de tentoonstelling laat hij de onbewaakte momenten zien voor en na een repetitie of juist vanuit een standpunt die het publiek in de zaal nooit zou kunnen innemen. Nog te zien tot 17 maart.

> Foam 3h: Jan Hoek – Me & My Models
Als laatste op de lijst: Me & My Models door Jan Hoeke. Hoek fotografeerde voor deze tentoonstelling ‘amateurmodellen’ uit Zuid-Afrika. Van daklozen tot een meisje zonder armen of benen en een heroïneverslaafde die droomt van een modellencarrière. Ontzettend intrigerend en een heftige blik op de gang van zaken onder de allerarmsten van Zuid-Afrika. Nog tot 20 maart is deze tentoonstelling te zien in het Foam.

4X FOAM
Wat: vier verschillende nieuwe tentoonstellingen in Foam
Waar: Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam
Kost: entree is € 8,75 en studenten betalen € 6
Meer info: www.foam.org

Tekst: Esther van Adrichem


fotomuseum foam
fotomuseum foam foto Jan Hoek

Onze meest recente berichten

Gietvloer maken

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die van kunststofharsen of cement is

Lees meer
Verkoopstyling zelf doen

Verkoopstyling zelf doen? Gebruik deze handige tips

Hoewel de vraag naar woningen al lange tijd groter is dan het

Lees meer
Rugpijn of nekklachten zonder ergonomische zitmeubels

Ergonomische zitmeubels kopen? Hier moet je op letten

Je staat er misschien niet bij stil, maar thuis zitten we behoorlijk

Lees meer