fotomuseum foam
Fotomuseum Foam laat mensen wereldwijd genieten van fotografie via hun museum in hartje Amsterdam. Het is een ontmoetings- en inspiratieplek voor fotografieliefhebbers, fotografen, beeldredacteuren, ontwerpers en anderen uit het vakgebied.

Gaat henen en bewonder: de vier nieuwe tentoonstellingen in fotomuseum Foam, het befaamde fotomuseum in onze hoofdstad Amsterdam, heeft maar liefst vier nieuwe tentoonstellingen geopend. Komt dat even goed uit met dat rotweer. Ontvlucht de regen, de kou en de sneeuw en schiet het Foam in!

> Primrose – Russian Colour Photography
Tot 13 april ga je op een fotografische tijdreis met de tentoonstelling Primrose – Russian Colour Photography. De naam verklapt het al een beetje, de tentoonstelling gaat over Russische fotografie en de geschiedenis van de kleurenfoto. Wist je dat heel vroeger, nog voor 1900, Russische zwart-wit-foto’s met de hand ingekleurd werden? De tentoonstelling hangt nu in het Foam.

> WassinkLundgren – One Group Show
One Group Show is de eerste grote solotentoonstelling van het Nederlandse fotografenduo WassinkLundgren. Te zien: een breed overzicht van hun werk en nooit eerder vertoonde projecten met als uitganspunt ‘sociale interesse’: van kleine waarnemingen of humoristische wendingen tot random situaties uit het dagelijks leven. Te bekijken tot 17 maart.


> Jan Verweyveld Inbetweens – Toneelgroep Amsterdam

Hoera! Ter ere van de 25e verjaardag van Toneelgroep Amsterdam selecteerde Jan Versweyveld, de vaste scenograaf en huisfotograaf van de podiumbeesten, het werk dat het meest afwijkt van de gangbare scènefotografie. In de tentoonstelling laat hij de onbewaakte momenten zien voor en na een repetitie of juist vanuit een standpunt die het publiek in de zaal nooit zou kunnen innemen. Nog te zien tot 17 maart.

> Foam 3h: Jan Hoek – Me & My Models
Als laatste op de lijst: Me & My Models door Jan Hoeke. Hoek fotografeerde voor deze tentoonstelling ‘amateurmodellen’ uit Zuid-Afrika. Van daklozen tot een meisje zonder armen of benen en een heroïneverslaafde die droomt van een modellencarrière. Ontzettend intrigerend en een heftige blik op de gang van zaken onder de allerarmsten van Zuid-Afrika. Nog tot 20 maart is deze tentoonstelling te zien in het Foam.

4X FOAM
Wat: vier verschillende nieuwe tentoonstellingen in Foam
Waar: Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam
Kost: entree is € 8,75 en studenten betalen € 6
Meer info: www.foam.org

Tekst: Esther van Adrichem


fotomuseum foam
fotomuseum foam foto Jan Hoek

Onze meest recente berichten

Thuis sporten

Thuis sporten? Met deze oefeningen blijf je in vorm

Ben je niet zo’n fan van de sportschool, komt het er steeds

Lees meer
Isolerende gordijnen

Verhoog het wooncomfort met isolerende gordijnen

De temperaturen zijn weer aan het dalen en dus zetten we massaal

Lees meer
Woonkamer uitbouwen

Woonkamer uitbouwen? Prijzen, vergunningen en meer

Heb je behoefte aan meer leefruimte en wil je je woonkamer uitbouwen?

Lees meer