From the Sidewalk to the Catwalk

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk deed eerder al Canada, Amerika en Spanje aan. Maar nu bereikt de tentoonstelling eindelijk ons eigen kikkerlandje.

En het leuke is: de designer is zelf bij de opening aanwezig. Gisteren kwam hij al even buurten bij de Bijenkorf in Rotterdam, ter ere van de gloednieuwe JPG pop-up store aldaar. Vandaag is het dan zover; de opening van zijn internationale tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam.
In deze eerste internationale tentoonstelling: ruim honderdveertig pret-à-porter én haute couture ontwerpen die je modehart sneller doen kloppen. En we kunnen eindelijk Madonna’s puntige JPG-bustier van dichtbij begluren, de grand madame leende immers flink wat kledingstukken van de ontwerper uit aan de tentoonstelling.

Ook Grace Jones en regisseur Pedro Almodóvar leverden bruiklenen aan Gaultier. En omdat het oog altijd meer wil, is er naast mode nog veel meer te zien. David LaChapelle, Anton Corbijn en Richard Avedon zijn slechts drie van de vele modefotografen die hun werk exposeren. Ook zien we enkele schetsen uit Gaultiers beginperiode, polaroidfoto’s van Andy Warhol en pratende, plastic replica’s van Gaultier en zijn beroemde cliënten. We blijven het zeggen: gaat dat zien.

 

THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER: FROM THE SIDEWALK TO THE CATWALK

Wanneer: 10 februari t/m 12 mei 2013
Waar: Kunsthal Rotterdam, Westzeedijk 341 te Rotterdam
Meer info: www.kunsthal.nl

door Michelle den Elzen

expo: jean paul gaultier
expo: jean paul gaultier

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer