From the Sidewalk to the Catwalk

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk deed eerder al Canada, Amerika en Spanje aan. Maar nu bereikt de tentoonstelling eindelijk ons eigen kikkerlandje.

En het leuke is: de designer is zelf bij de opening aanwezig. Gisteren kwam hij al even buurten bij de Bijenkorf in Rotterdam, ter ere van de gloednieuwe JPG pop-up store aldaar. Vandaag is het dan zover; de opening van zijn internationale tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam.
In deze eerste internationale tentoonstelling: ruim honderdveertig pret-à-porter én haute couture ontwerpen die je modehart sneller doen kloppen. En we kunnen eindelijk Madonna’s puntige JPG-bustier van dichtbij begluren, de grand madame leende immers flink wat kledingstukken van de ontwerper uit aan de tentoonstelling.

Ook Grace Jones en regisseur Pedro Almodóvar leverden bruiklenen aan Gaultier. En omdat het oog altijd meer wil, is er naast mode nog veel meer te zien. David LaChapelle, Anton Corbijn en Richard Avedon zijn slechts drie van de vele modefotografen die hun werk exposeren. Ook zien we enkele schetsen uit Gaultiers beginperiode, polaroidfoto’s van Andy Warhol en pratende, plastic replica’s van Gaultier en zijn beroemde cliënten. We blijven het zeggen: gaat dat zien.

 

THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER: FROM THE SIDEWALK TO THE CATWALK

Wanneer: 10 februari t/m 12 mei 2013
Waar: Kunsthal Rotterdam, Westzeedijk 341 te Rotterdam
Meer info: www.kunsthal.nl

door Michelle den Elzen

expo: jean paul gaultier
expo: jean paul gaultier

Onze meest recente berichten

Gietvloer maken

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die van kunststofharsen of cement is

Lees meer
Verkoopstyling zelf doen

Verkoopstyling zelf doen? Gebruik deze handige tips

Hoewel de vraag naar woningen al lange tijd groter is dan het

Lees meer
Rugpijn of nekklachten zonder ergonomische zitmeubels

Ergonomische zitmeubels kopen? Hier moet je op letten

Je staat er misschien niet bij stil, maar thuis zitten we behoorlijk

Lees meer