Voor het eerst sinds de opening van de daktuin kun je op 28 juni 2013 als eerste genieten van een vijf-gangen diner dat zal worden klaargemaakt door een van onze chefs.

Eten en drinken tussen het groen en mooie gewassen, met het uitzicht van de skyline van Rotterdam op dakmoestuin van het Schieblock.

 

Op het dakmoestuin van het kantorencomplex Schieblock in Rotterdam worden niet alleen groente en fruit geteeld, maar er staat ook een bijenkorf, een ruimte met een educatief karakter en een paviljoen met een complete keuken. De verse dakproducten worden geoogst en geleverd aan lokale restaurants en de dakakkerswinkel ter plekke. Codum en Bureau ZUS maakten het plan voor de ‘dak-akker’ dat samen met dakboerin Annelies Kuipers uit Haarlem werd ingericht en ingeplant. Op 19 september 2012 jl. won de dakakker de JURYPRIJS GREENBUIDLING AWARD 2012. En terecht!

Lijkt het je niet geweldig? We dineren op grote hoogte aan mooi gedekte tafels tussen het groen en de mooie gewassen van de moestuin.
Op vrijdag 28 juni ga je genieten van een 5-gangen diner dat met zorg is samengesteld door de chef, en dat uitsluitend wordt klaargemaakt met biologische, lokale en eerlijke producten van het seizoen. Voor een aantal gangen maken we gebruik van de producten van de dakmoestuin. Verser kan haast niet.

Kraanwater is er natuurlijk voldoende op tafel tijdens Cool green events, al dan niet op smaak gebracht met verse kruiden van het dak. Maar er is ook een mobiele tap van Join the Pipe aanwezig waar iedereen naar wens van kan tappen. En wil je na afloop nog wat water mee voor onderweg, maar heb je geen waterfles bij je, dan is er deze avond de mogelijkheid een waterfles van Join the Pipe te kopen. En je steunt er een van de mooie doelen van Join the Pipe bij. Cool toch?

Een Cool green event is niet compleet zonder de toevoeging van kunst en/of muziek. Tijdens het diner maak je op interactieve wijze kennis met jonge talenten en hun werken die gebaseerd zijn op duurzaamheid.

We eindigen de avond in de Cool green theetuin met een keuze uit verschillende verse biologische kruiden. Voor de liefhebbers is er slow koffie, met of zonder verse kruiden.

Met behulp van onze partners begeef je je deze avond in een omgeving die niet alleen de smaakpapillen zullen prikkelen, nee, net als bij alle events komen ook hier weer alle zintuigen aan bod! Anders genieten, lekker en puur eten, in goed gezelschap. Klinkt goed toch?

Thuis nagenieten van een Cool green event?

Tijdens Cool green events kun je kennis maken met producten die wij speciaal voor deze avond geselecteerd hebben, met de mogelijkheid deze (met korting) op locatie te kopen. Kijk ook in de dakakkerswinkel van de dakmoestuin als je er bent. En mocht je na afloop toch nog iets vergeten zijn mee te nemen wat je graag had willen hebben. Kijk dan of het verkrijgbaar is in onze webstore.

De prijs voor een onvergetelijke avond aan tafel op deze unieke locatie bedraagt € 50,00 per persoon inclusief welkomstdrankje, water en home-made sappen. Een mooie selectie biologische wijnen kunnen naar wens bij de gerechten geserveerd worden (betaling van wijn kan enkel op locatie verricht worden, na afloop van het diner).

Nog even op een rij, wat kun je verwachten van een Cool green event op dakmoestuin Schieblock in Rotterdam:

  • Welkom met heerlijk aperitief
  • Rondleiding op de dakmoestuin
  • 5-gangen diner, op lokatie klaargemaakt door de chef en passend wijnarrangement naar wens (wijnen kunnen op locatie afgerekend worden)
  • Diverse dranken op basis van verse kruiden van het dak en een mobiele water tap van Join the Pipe
  • (interactieve) Kunst en muziek door special guest
  • Mogelijkheid om geselecteerde producten te kopen met korting
  • Mogelijkheid om de producten van de dakmoestuin in de dakakkerswinkel te kopen
  • Afsluiting Cool green theetuin met verse biologische kruiden en slow koffie
  • Goodie bag vol met geslecteerde producten van onze partners zodat u thuis nog lekker kunt nagenieten


Via www.coolgreenevents.com & www.dakakkers.nl

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer