Ontwerpster Kellie Smits studeerde in 1999 cum laude af aan de Willem de Kooning academy afdeling autonome kunsten en won de Rotterdamse Drempelprijs autonome kunsten 1999 en de Zuid-hollandse vormgeversprijs in hetzelfde jaar.

Toch besloot zij kort erna om haar opleiding te vervolgen, maar vooral te complementeren aan de Designacademy in Eindhoven. Hier studeerde zij aan de richting ‘Man & Living’. Direct hierna richtte zij haar eigen label Buisjes & Beugels +++ op in 2005 en won de Kek Trend award 2006 en vorig jaar met haar Insekt bureau de IMM Cologne Interior Innovation Award. Kellie ontwerpt naar eigen zeggen niet ‘om’ het ontwerpen, maar wanneer zij een behoefte signaleert.

Dit kan letterlijk een ‘ontbreken’ in de markt zijn, maar ook een behoefte aan een bepaalde stijl/esthetiek in een productgroep. Altijd werkt Kellie samen met ambachtslui, zoals haar recente keramiek werk i.s.m. JC Herman pottery. Kellie’s werk is simpel met een sterke vormentaal en een uitgesproken gevoel voor kleurcombinaties. Functionaliteit is zowel het uitgangspunt als doel. Kellie produceert al haar werk in eigen beheer.

Kellie Smits met haar familie
Kellie Smits met haar familie

Deco Deco bed is zo’n behoefte die Smits signaleerde. In haar zoektocht naar een bed voor haar tienerzoon kwam zij erachter dat er maar weinig interessante bedden op de markt zijn. Hier speelde zij graag op in. Deco Deco is een 1-persoons bed geinspireerd op de klassieke houtgesneden bedden. Het is een moderne versimpeling van een klassiek ornament. Deze grafische lijnen worden versterkt door een gekleurde band op de randen. Het bed is verkrijgbaar in drie kleuren: groen, rose en naturel en gemakkelijk zelf te monteren.

Afmetingen: 204 x 94 cm
Materiaal: massief eiken (FSC certified)
Leeftijd: >8 jaar
Retailprijs: vanaf 895,-

deco deco bed
deco deco bed


Crowdfunding

Om haar eerste oplage bedden te kunnen produceren wil Kellie Deco Deco bed in de markt zetten middels crowdfunding via CrowdyHouse. Dit helpt Kellie om haar eerste productielijn op te kunnen zetten en het bed aan een groter publiek te laten zien. Dit betekent dat als je Kellie steunt door via deze weg een bed te bestellen dat je haar helpt om een vliegende start te maken met haar nieuwe collectie. Via deze weg biedt ze je een korting aan en wordt je een van de eerste eigenaren van dit nieuwe ontwerp. De opbrengst van deze allereerste productie gebruikt ze om te investeren in een volgende productie en de ontwikkeling van nieuwe producten die alweer klaar staan op papier.

Het bed is per 28 januari via CrowdyHouse te steunen en te bestellen: www.crowdyhouse.com

www.buisjesenbeugels.nl

www.buisjesenbeugels.nl
www.buisjesenbeugels.nl

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer