Gezien het feit dat de meeste kledingkasten letterlijk uitpuilen en het merendeel van collecties kleding meestal op de grond rondom een kledingkast verspreid liggen, is het tijd voor AKTIE!

Het is tijd om na te denken hoe deze ongeorganiseerde chaos aan te pakken, zodat er meer structuur komt in die wanorde. In plaats van direct een sprintje naar de IKEA, is het zonder twijfel leuker om eigenhandig extra opbergruimte in elkaar te zetten.

Om je een duwtje in de goede richting te geven, stel ik graag meerdere originele plannen voor. Maar voordat we verschillende creatieve oplossingen presenteren, is het belangrijk te bepalen wat je precies mist aan opbergruimte: is het hanggedeelte of plankgedeelte.

 

HOUTEN LADDER

Denk er allereerst over na om een zoektocht te starten naar een houten ladder. Het vergt slechts wat schuur- en verfwerk en je ladder is ready om ‘items’ overheen te hangen.

Witte Trap

KAPSTOK

Het is natuurlijk ook erg makkelijk om leuke deurknoppen te verzamelen en deze te bevestigen aan een houten plank. Op deze manier hangt er binnen no-time een fleurige kapstop in je interieur.

kapstok
KLEDINGREK

Een oplossing die iets meer werk vergt, maar tegelijkertijd een waanzinnige toevoeging is aan de inrichting van je kamer is een beschilderde tak bevestigend aan het plafond van je slaapkamer. Zorg ervoor dat de tak die je gebruikt stevig genoeg is om kleding aan op te hangen.

 

BILLY-KAST

We gaven aan niet direct een sprint naar IKEA te trekken, maar wellicht heb je al een Billy-kast staan in je kamer; niet alleen nuttig om je boeken in op te bergen, maar ook praktisch om sieraden en schoenen in op te bergen.

ikea-billy-bookshelf-diy-shoes-heels-display

HOUTEN KRATJE

In veel doe-het-zelf zaken kun je terecht voor een ‘krat’. Er zijn tal van verschillende creatieve manieren waarop je deze kratten kunt 
customizen.

schoenenkast

www.stylight.nl

 

Onze meest recente berichten

Thuis sporten

Thuis sporten? Met deze oefeningen blijf je in vorm

Ben je niet zo’n fan van de sportschool, komt het er steeds

Lees meer
Isolerende gordijnen

Verhoog het wooncomfort met isolerende gordijnen

De temperaturen zijn weer aan het dalen en dus zetten we massaal

Lees meer
Woonkamer uitbouwen

Woonkamer uitbouwen? Prijzen, vergunningen en meer

Heb je behoefte aan meer leefruimte en wil je je woonkamer uitbouwen?

Lees meer