Ben je toe aan nieuwe woonaccessoires? We hebben onze favoriete conceptstores in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Dus HOP naar Amsterdam! Er is genoeg inspiratie op te doen voor je nieuwe of bestaande interieur, van kleine meubels, prachtige accessoires tot vintage hebbedingen.

❥  THINGS I LIKE I LOVE

Een lekkere mix van vintage spul en tweedehands schatten en zorgvuldig gekozen nieuw spul. Denk in de richting van mode, fotografie en interieur.

Things I like Things I love, Jan Evertsenstraat 106, Amsterdam, www.thingsilikethingsilove.com


DROOG CONCEPTSTORE

Parijs heeft Colette, Milaan heeft 10 Corso Como en Amsterdam heeft de conceptstore van Droog! Eendesignwalhallamet niet alleen eigenzinnige meubels, lampen en woonaccessoires, maar een complete lifestyle-experience, met ook mode en beauty. Plus een restaurant en een gastenverblijf.


Droog, Staalstraat 7a/b, Amsterdam, www.droog.com

 

HUTSPOT NR.2

Op de Rozengracht in de oude siroopfabriek is een tweede Hutspot opgedoken met een oppervlakte van bijna 900 m2. Er was simpelweg niet genoeg plek voor wat de mannen van Hutspot kwijt wilden op de van Wou. Dus nu is er dubbel zoveel design, kunst, mode, boeken, een barbier en natuurlijk koffie met versnaperingen.

Hutspot II, Rozengracht 204-206, Amsterdam, www.hutspot.nl


SUKHA


Liefhebbers van verantwoorde spullen weten ongetwijfeld al tijden dat ze voor allerhande mode-items, interieurspullen en boeken bij Sukha Amsterdam terecht kunnen.

Sukha, Haarlemmerstraat 110, Amsterdam, www.sukha-amsterdam.nlFRYDAY NEXT

Nederlandse en buitenlandse ontwerpen voor interieur en mode gecombineerd met een lunchcafé.

Friday next, Overtoom 31, tel. 020-6123292, www.fridaynext.comJAN

Twaalf jaar geleden streek de conceptstore neer in de Utrechtsestraat en is sindsdien uitgegroeid tot een favoriet adres voor mooie spullen voor thuis, om te dragen of cadeau te geven. Sinds dit voorjaar is er een tweede Jan in de Wolvenstraat in de 9 Straatjes. Op overzichtelijke wijze zijn de woonaccessoires, tassen, sieraden, portemonees en hebbedingen uitgestald in een maagdelijk wit interieur.

Jan, Utrechtsestraat 74 en Wolvenstraat 9, AmsterdamRESTORED


Unieke handgemaakte producten (zoals shawls en woonaccessoires) van getalenteerde jonge designers.

Restored, Haarlemmerdijk 39, Amsterdam, www.restored.nlSTORE WITHOUT A HOME

In de collectie van Store without a home vind je kleine meubels vanhet Franse label Moustache, prachtige kasten van Seletti,wollen kussens van Melin Tregwynt… Overal plukt Janwillem Sanderse wat vandaan, maar nooit een hele collectie van een label. Het moet bijzonder blijven.

Store without a home, Haarlemmerdijk 26, Amsterdam, www.storewithoutahome.blogspot.comHOME IS

Jongste loot aan de boom is de conceptstore Home is, sinds vandaag open voor publiek. Met een warme mix van meubels, mode en accessoires.

Home is, Van Baerlestraat 98, Amsterdam. www.homeis.nlCHARLIE & MARY

Een redelijk nieuwe conceptstore die wordt gerund door twee modeliefhebbers met een neus voor de leukste opkomende labels op het gebied van ethical fashion. In de conceptstore zit ook The Proud Otter Cafe. Daar serveren ze biologisch eten bereid door Streep, koffie van Stadsbranderij Noord en ambachtelijk organic ijs van De IJsmakerij.

Charlie + Marie, Gerard Doustraat 84, www.charliemary.com

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer