moestuin op je dak
In de grote steden van Amerika zijn dak moestuinen al een bekend fenomeen. Vooral restaurants en grote bedrijven hebben daar een tuin op hun dak, zoals de rooftop farm Brooklyn Grange in New York.

Iedere stad kampt met ruimtegebrek en zorgt voor problemen, in warme steden zoals LA rijzen de kosten voor airconditioning ook nog eens de pan uit. Tuinen aanleggen op daken leek een logische oplossing voor het gebrek aan ruimte maar de tuinen blijken ook nog eens de gebouwen aanzienlijk koel te kunnen houden. Voor restaurants en grotere bedrijfskantines is er natuurlijk niks mooier dan je eigen verse groenten en kruiden dichtbij te kunnen kweken.
Bovendien zorgt een daktuin zorgt voor geluidsdemping én je dakbedekking gaat langer mee!

En er zijn nog meer voordelen want wat dacht je van je eigen vers geteelde groenten? Met name bij bladgroenten gaan vitaminen en mineralen al na een dag verloren en nu liggen ze meteen na de pluk bij je op het bord. Er zitten geen bestrijdingsmiddelen op en het afval gaat op een composthoop in plaats van in je vuilnisbak.

www.brooklyngrangefarm.com

moestuin op je dak
moestuin op je dak

 

Wil je ook je eigen daktuin? Hiervoor kun je terecht bij Dakboerin. Naast een moestuin draait zij ook voor een schuurtje, bijenkast of zelfs een kippenhok haar hand niet om. www.dakboerin.nl

 

Onze meest recente berichten

Gietvloer maken

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die van kunststofharsen of cement is

Lees meer
Verkoopstyling zelf doen

Verkoopstyling zelf doen? Gebruik deze handige tips

Hoewel de vraag naar woningen al lange tijd groter is dan het

Lees meer
Rugpijn of nekklachten zonder ergonomische zitmeubels

Ergonomische zitmeubels kopen? Hier moet je op letten

Je staat er misschien niet bij stil, maar thuis zitten we behoorlijk

Lees meer