moestuin op je dak
In de grote steden van Amerika zijn dak moestuinen al een bekend fenomeen. Vooral restaurants en grote bedrijven hebben daar een tuin op hun dak, zoals de rooftop farm Brooklyn Grange in New York.

Iedere stad kampt met ruimtegebrek en zorgt voor problemen, in warme steden zoals LA rijzen de kosten voor airconditioning ook nog eens de pan uit. Tuinen aanleggen op daken leek een logische oplossing voor het gebrek aan ruimte maar de tuinen blijken ook nog eens de gebouwen aanzienlijk koel te kunnen houden. Voor restaurants en grotere bedrijfskantines is er natuurlijk niks mooier dan je eigen verse groenten en kruiden dichtbij te kunnen kweken.
Bovendien zorgt een daktuin zorgt voor geluidsdemping én je dakbedekking gaat langer mee!

En er zijn nog meer voordelen want wat dacht je van je eigen vers geteelde groenten? Met name bij bladgroenten gaan vitaminen en mineralen al na een dag verloren en nu liggen ze meteen na de pluk bij je op het bord. Er zitten geen bestrijdingsmiddelen op en het afval gaat op een composthoop in plaats van in je vuilnisbak.

www.brooklyngrangefarm.com

moestuin op je dak
moestuin op je dak

 

Wil je ook je eigen daktuin? Hiervoor kun je terecht bij Dakboerin. Naast een moestuin draait zij ook voor een schuurtje, bijenkast of zelfs een kippenhok haar hand niet om. www.dakboerin.nl

 

Onze meest recente berichten

Thuis sporten

Thuis sporten? Met deze oefeningen blijf je in vorm

Ben je niet zo’n fan van de sportschool, komt het er steeds

Lees meer
Isolerende gordijnen

Verhoog het wooncomfort met isolerende gordijnen

De temperaturen zijn weer aan het dalen en dus zetten we massaal

Lees meer
Woonkamer uitbouwen

Woonkamer uitbouwen? Prijzen, vergunningen en meer

Heb je behoefte aan meer leefruimte en wil je je woonkamer uitbouwen?

Lees meer