uipes houten vloeren

beauty

Wat is beauty? Beauty vertaald naar het Nederlands is “schoonheid”, een woord wat omschreven kan worden als: de eigenschap van mooi zijn.

Maar beauty en dus schoonheid is veelzijdig en kan vanuit verschillende invalshoeken beken worden, namelijk innerlijke en uiterlijke schoonheid. Onder innerlijke schoonheid verstaan we de menselijke ziel, de innerlijke kracht… Het andere aspect, de uiterlijke schoonheid, kunnen we zeer ruim nemen.

Mooie mensen zijn in hun voordeel in het dagelijkse leven. Ze hebben meer vrienden, krijgen eerder een baan en zijn op de huwelijksmarkt een begeerlijke partner. Vooral vrouwen dragen de last van dit weten met zich mee. Als een vrouw niet voldoet aan de schoonheidsidealen is ze duidelijk benadeeld op haar betere bedeelde seksegenoten.

Mensen zijn geneigd een goed uiterlijk te koppelen aan goede eigenschappen. Zo is gebleken dat men mooie mensen eerder aardig, intelligent, gezond en aangepast vindt. Gelukkig zijn de voordelen wat een aantrekkelijk uiterlijk betreft gelijk verdeelt tussen mannen en vrouwen. Schoonheid is door de natuur nog al willekeurig verdeeld.

Bovendien is de koppeling aan geluk, succes en deugd voor beide seksen even sterk. Bij de aantrekking tot het andere geslacht, een belangrijk aspect van het leven, gaat deze gelijkheid echter niet op. Marja Vervoort zegt dat voor mannen het uiterlijk meer telt van de andere dan voor vrouwen. De ideale vriend moet mooi zijn, de ideale vriend niet per se.

Metallic envy.
glitteredGilded
Tumblr.
 Cult Creams, Irving


De zeven schoonheden

De zeven schoonheden zijn kleine uiterlijke kenmerken van het gezicht. Ze worden gezien als onderstrepingen van schoonheid van het gezicht zelf. De zeven schoonheden zijn: blauwe ogen met bruin haar of bruine ogen met blond haar, lange en gekrulde wimpers, een moedervlekje links of rechts boven je lip, een spleetje tussen de tanden, sproeten, kuiltjes in je kin of wangen, amandelvormige ogen.


Enkele tips

Voor natuurlijke schoonheid moet je natuurlijk op bepaalde dingen letten, en ermee rekening houden. Hier enkele richtlijnen.

We gaan beginnen met voeding. Een zwaarlijvig iemand voelt zich meestal lelijk, een broodmagere persoon ook. Om een welgevormd lichaam te hebben en te bewaren moet men niet gewoon eten en drinken maar ook op de juiste manier eten en drinken: Niet te veel, niet te weinig!

Ook alcohol en tabak hebben een belangrijke invloed. Een overmaat aan alcoholcalorieën leidt snel tot gewichtstoename en zorgt ervoor dat het zenuwstelsel wordt aangetast. Roken stilt de honger maar tabak verwoest de longen, bovendien heeft het ook geen positief effect voor de huid.

Als derde is er ook nog woning en leefmilieu. Om te leven en zich totaal te ontplooien heeft de mens zuivere lucht nodig en natuurlijk licht.

Slaap is het beste heelmiddel voor vermoeidheid, of dit nu aan zenuwen of spieren te wijten is. Geen enkel tonicum, oppeppertje of versterkend middel kan de natuurlijke slaap vervangen.

Door lichaamsbeweging krijgt men een goede ademhaling en men zorgt dus voor voldoende zuurstoftoevoer en is een belangrijke voorwaarde om gezond en mooi te blijven.


Innerlijke schoonheid

Onder innerlijke schoonheid verstaan we de menselijke ziel. Hoe een mens mooi kan zijn vanbinnen. De innerlijke kracht van de mens vanbinnen is ook zeer belangrijk. Hierbij mag yoga dus zeker niet ontbreken. Hierbij kunnen we ook verwijzen naar de ‘ying en yang’. Er zijn veel pioniers geweest die nagedacht hebben over het begrip ‘innerlijke schoonheid’. Kijk maar naar Michelangelo: “Schoonheid ontstaat door zuivering van overtolligheden”.


Conclusie

Een groot aantal mensen hebben over de eeuwen heen schoonheid bestudeerd en mensen zijn er nog elke dag mee bezig. Schoonheid is en blijft een veelzijdig begrip. Het is zo veelzijdig omdat het uit verschillende perspectieven bekeken kan worden. Het kan gaan over esthetische aspecten of over iets spiritueels. Schoonheid is iets moois om te bereiken maar men mag geen slaaf worden van de wens om die schoonheid te bereiken. We kunnen uren bezig zijn met het te verklaren, een eigenlijke definitie zal er nooit zijn. Er kan wel een algemeen beeld geschapen worden over schoonheid: het is iets universeels, verschillend in culturen en onderhevig aan de tijd.

Op dé lifestyle website vertellen we je alles over uiterlijke schoonheid, de laatste make-uptrends en haar trends. En verder alles over lichaamsverzorging en afvallen, sporten en de slanke lijn.

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee