De iconische vorm van de fiets zoals we die kennen vandaag de dag is ontstaan eind 19e eeuw. Een tijd waarin slechte wegen en lange afstanden vroegen om een groot formaat wiel.

Maar tijden zijn veranderd en wegen ook. Het moment is daar voor een nieuwe iconische fiets: Minute, ‘a small bike for great minds’.
Nieuwe iconische fiets met kleine wielen verovert de grote stad

Minute (spreek uit op z’n Frans) is een snelle, sterke, compacte en wendbare fiets voor in de stad. Een mini ‘commuter’ met opvallend kleine wielen en een oersterk stalen frame. Gebaseerd op het idee van de Mini Velo, in Azië zeer populair, is Minute de ultieme stadsfiets gemaakt om zo lang mogelijk mee te gaan.

Het brein en de hand achter Minute is Elian Veltman, een jonge, talentvolle, en toch zeer ervaren ontwerper, vooral bekend vanwege zijn handgemaakte custom bikes en veel geprezen Cargo bike. Elian is niet bang te kiezen voor onderscheidende oplossingen die in dienst staan van het resultaat. Zo zijn ook de opvallend kleine wielen van Minute een doelbewuste keuze.

Kleine wielen zijn sterker, wendbaarder en lichter. Bovendien doen ze voor wat betreft snelheid niet onder voor grote wielen. Sterker nog, de meeste snelheidsrecords op fietsen zijn met kleine wielen behaald. Er is bewust gekozen zowel een heren- als damesmodel te ontwikkelen. Beide modellen zijn voorzien van een duomatic systeem met twee versnellingen en terugtraprem. Voorop de fiets is een strakke, praktische bagagedrager bevestigd, met ingebouwde spin om je tas mee vast te zetten.

Minute zal in de loop van 2014 via een select netwerk van retailers worden verkocht voor een bedrag van €695,-. De nauwe samenwerking met kwalitatieve fietsenmakers zorgt ervoor dat Minute-rijders altijd terecht kunnen voor onderhoud en advies. De eerste honderd fietsen worden middels een pre-sale als limited edition aangeboden, genummerd en aangekleed met roestvrijstalen spatborden en Brooks zadel.

Geïnteresseerden kunnen hun nummer reserveren op www.100minutes.nl door een aanbetaling te doen van €100,-.

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer