Redenen om te gaan sporten.

Ben je al een tijdje van plan om te beginnen met sporten, maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Of sport je al een tijdje, maar zie je er weinig van terug? Lifestyle helpt je op weg! Op onze website schrijven we regelmatig over sport, zo krijg je precies dé handvatten die je nodig hebt voor een strak, fit en bovenal gezond lijf.

Sporten heeft een positieve invloed op ons lichaam, zowel op fysisch als mentaal vlak.

nike sweatshirtRun 5 miles in 50 minutes with this preset playlist. Each song is 150 BPM which will help you keep the perfect pace of a 10 min mile.
nike
NIKEThe Tighten It Up Workout: Lose 10 pounds in one month with our fun, fast, four-week workout and diet plan
Nike Free 3.0 V5 ExtBack to School Exercise: Alphabet Abs
TOPSHOP X ADIDAS ORIGINALSBecause tight hips are no good, these poses help reduce low back pain

10 redenen om te gaan sporten!

Een langer leven

Regelmatig sporten (en dat hoeft dan nog niet eens zo lang te zijn) zorgt ervoor dat je lichaam in een betere conditie raakt. Door een betere conditie van je lichaam zal je dus langer meekunnen.

Sporten houdt je lichaam soepel

Vooral als je een kantoorbaan hebt en dus veel zit kan sporten erg goed zijn voor je flexibiliteit. Tijdens het sporten gebruik je je lijf op een andere manier en voorkom je dus allerlei problemen met je gewrichten en je spieren.

Sporten als Power Yoga kunnen je zelfs helpen RSI te verminderen en van je pijn en stijfheid af te komen. Daarnaast helpt het je doorbloeding te verbeteren en algeheel in vorm te blijven. Andere sporten zoals zwemmen helpen je ook lekker soepel te blijven.

Sporten is goed tegen ziektes

Door regelmatig te sporten versterk je je immuunsysteem. Een goed immuunsysteem heeft tot gevolg dat je veel minder snel vatbaar bent voor schimmels, infecties, bacteriën en virussen.

Meer zelfvertrouwen

Sporten heeft een positief effect voor het zelfvertrouwen. Door het feit dat we bezig zijn met ons lichaam (aan ons figuur of aan de lijn) kan ons lichaam zelfvertrouwen uitstralen, zeker als je vooruitgang boekt.

Minder kans op het ontstaan en de ontwikkeling van depressies

Tijdens het sporten wordt er endorfine in de hersenen aangemaakt. Endorfine zorgt ervoor dat mensen zich gelukkiger voelen. Depressies, angstaanvallen of somberheid bijvoorbeeld worden hierdoor tegengehouden. Mensen die al depressief zijn merken een verbetering van hun gemoedstoestand als ze gaan sporten.

Een betere nachtrust

Flink sporten kan ervoor zorgen dat je dieper slaapt en ook sneller uitgerust bent.

Vruchtbaarheid

De vruchtbaarheid bij zowel man als vrouw kan positief beïnvloeden worden door sporten en stimuleert tevens de zin in seks. Geregeld sporten heeft bij vrouwen een positief effect op de duur van hun vruchtbare periode. Ook de menopauze zal door regelmatig sporten langer kunnen worden uitgesteld.

Even los van het dagelijkse leven

Sport is voor veel mensen een manier om even te ontsnappen aan de realiteit. Het is lichamelijk gezond, maar ook geestelijk merk je veel voordelen. Wanneer je sport samen met anderen merk je al snel dat het sporten een leuke sociale beleving wordt. Je combineert dan je sociale leven met werken aan je gezondheid en dat is heel slim! Ook is het heerlijk om bijvoorbeeld te sporten in de natuur of je even af te sluiten met je iPod in de fitnesszaal.

Sporten voor een goed geheugen

Door het sporten hebben we een verhoogde zuurstofaanvoer naar de hersenen. Dit alles kan er ook voor zorgen dat we creatievere oplossingen bedenken voor een probleem waarmee we aan het sukkelen zijn.

Goed voor je sociale leven

Je inschrijven in een sportclub of afspreken om bv. eens te gaan joggen kan een goede uitlaatklep zijn en een goede manier om je sociaal leven wat kracht bij te zetten.

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer