Leukste steden van Nederland

Uitgaan is een ruim begrip dat letterlijk genomen betekent zich buitenshuis ophouden, maar tegenwoordig vooral ter ontspanning en recreatie en voor de gezelligheid dient. Wat in vorige eeuwen beperkt bleef tot uitgaan naar de schouwburg of te gast zijn bij bekenden, is nu meer divers.

Een avondje uiteten, drinken in een café, stappen en dansen in een hippe discotheek of club, naar de bioscoop, bij vrienden eten/drinken, muziek beluisteren tijdens een concert, een dagje winkelen, kunst kijken op een expositie of in een museum. Uitgaan is vandaag de dag meer divers dan ooit. Afhankelijk van het weer, je stemming of het gezelschap waar je mee bent, heb je elke keer weer andere wensen voor een dagje uit. Met een aantal vrienden naar een festival of samen een avondje uit naar het theater of een dagje naar een van onze mooie steden.Amsterdam en Utrecht zijn al sinds jaar en dag de populairste steden van Nederland om te gaan winkelen, een dagje uit of voor een weekendje er tussen uit. Maar naast deze toppers is er natuurlijk nog veel meer te doen in ons land. De top 10 leukste steden van Nederland op een rijtje.

Amsterdam

Amsterdam is ideaal voor een weekendje er tussen uit. De stad met haar mooie grachten en leuke buurten verrast je iedere keer weer opnieuw. En het eindeloze aanbod van winkels, uitgaansgelegenheden, café’s, restaurants, galleries, musea, concerten en evenementen zorgen ervoor dat Amsterdam nooit verveelt!Daarnaast heeft de stad een grote keuze aan comfortabele hotels, iedere zondag zijn de winkels in het centrum open en wil je even uitblazen buiten de stad; dan pak je de trein en sta je in een half uur bij Zandvoort op het strand.

Utrecht

Utrecht is iets kleiner dan Amsterdam, maar minstens net zo gezellig. Wanneer het regent kun je prima winkelen in Hoog Catharijne, maar zodra het zonnetje doorbreekt is een terrasje aan de Oude Gracht -al sinds de 13e eeuw de levensader van Utrecht- dé place to be.

Leuke uitstapjes in Utrecht zijn ondermeer het Centraal Museum met een mooie collectie Rietveldmeubels, het Rietveld Schöderhuis of het Aboriginal Art Museum. Voor de kinderen zijn het Spoorwegmuseum, het beklimmen van de 112 m hoge Domtoren of het Museum van Speelklok tot Pierement leuk om te bezoeken.

Den Haag

Den Haag, de mooiste stad achter de duinen. Onze regeringsstad is niet alleen mooi, maar is ook erg gezellig en heeft een gevarieerd uitgaansleven. ’s Gravenhage biedt volop shopping mogelijkheden (van exclusief tot 2e hands) en er zijn volop leuke dingen te doen. Een andere grote plus is Scheveningen, dat met de tram eenvoudig te bereiken is. Je kan hier lekker uitwaaien na een avondje uit.

Maastricht

Maastricht is de enige buitenlandse stad van Nederland. Een romantisch weekendje in deze stad is dan ook altijd een succes! Begin de dag met koffie en vlaai op het gezellige Vrijthof en sluit de dag af met een lekker Limburgs biertje of wijntje in een van de vele gezellige kroegen.

Rotterdam

Rotterdam is de modernste stad van onze top 10 en misschien daarom wel zo aantrekkelijk om te ontdekken. Want juist tussen alle moderne hoogbouw zijn volop leuke plekjes te ontdekken. Wil je wat anders dan een doorsnee steden tripje? Dan ben je in Rotterdam op het juiste adres.

Groningen

Sommige mensen denken dat Groningen ver weg ligt, maar dat valt reuze mee. Met de trein ben je vanuit Utrecht in nog geen 2 uur in hartje Groningen. Dankzij de vele studenten is Groningen een gezellige en levendige stad met volop activiteiten. De grootste verrassing van de stad is het Groniger Museum, een pronkjewail, ontworpen door de Italiaanse architect Alessandro Mendini.

Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en heeft 150.000 inwoners. De stad aan het Spaarne ligt op slechts een kwartier rijden van Amsterdam én van het strand. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de 10e eeuw, Haarlem heeft dan ook een mooie monumentale binnenstad met de Grote Markt als centrum. Hier vind je volop cafe’s en gezellige restaurantjes. Vanuit Haarlem ben je in een oogwenk op het strand van Zandvoort, Bloemendaal of IJmuiden. In Bloemendaal vind je verschillende hippe strandtenten; ideaal om je weekendje shoppen, uitgaan en genieten in Haarlem op relaxte wijze af te sluiten!

Bezienswaardigheden Haarlem

De Kleine Houtstraat in Haarlem is verkozen tot de leukste ‘zelfstandige’ winkelstraat van Nederland; bezoek een van de 21 hofjes; het stadhuis uit 1250; het oudste museum van Nederland, het Teylers Museum.

Breda

“De noordelijkste stad van Zuid-Europa” schreef een collega reissite over het Boergondische Breda. Oordeel zelf of de geboortestad van Big Brother Ruud en DJ Tiësto dat echt zo is. Het weer kan er namelijk net zo regenachtig en fris zijn als in de rest van Nederland, maar gezellig is Breda zeker!Het oudste deel van het gezellige centrum ligt rond de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk. Hier zijn de meeste terrasjes en café’s van de stad. Voor een weekendje weg is Breda een leuke optie. Wel is de stad op de zondagen dat de winkels gesloten zijn een tikkie saai (en enorm druk als de winkels wél open zijn).

Den Bosch

Den Bosch is door bezoekers al verschillende keren tot meest gastvrije stad van Nederland uitgeroepen. Het is dan ook goed toeven in deze gezellige stad. Tijdens het carnaval wordt Den Bosch omgedoopt tot Oeteldonk en is dan alleen geschikt als bestemming voor feestvierders. Maar afgezien van de maand februari is ’s Hertogenbosch voor niet-carnavalsgangers ook prima geschikt voor een gezellig weekendje weg in eigen land.

Amersfoort

Dankzij een weddenschap van jonkheer Everard Meyster in 1661 werd Amersfoort een grote kei van de Leusderheide rijker. De jonkheer wist namelijk een aantal Amersfoorters zo gek te krijgen dat ze de steen met een slee naar de stad sleepten. Hieraan dankt de stad de bijnaam ‘Keistad’ en worden er ieder jaar de Keifeesten gevierd.

Amersfoort heeft een mooi historisch centrum. Bekende monumenten zijn ondermeer de Lange Jan (het Middelpunt van Nederland) en de 15e eeuwse Koppelpoort. Amersfoort is met zo’n 150.000 inwoners de tweede stad van de provincie Utrecht.Bron: www.hotspotholland.nl

Onze meest recente berichten

Populariteit van kleurgroepen voor houten vloeren 2019-2023 Uipkes

Houten vloeren in lichte kleuren het meest populair

Uipkes heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de voorkeuren van houten vloeren

Lees meer

Welke vloer kun je het beste kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet

Lees meer
Vloerverwarming aanleggen

Welke vloer op vloerverwarming?

Met vloerverwarming verhoog je het wooncomfort en bespaar je flink op de

Lees meer