uipes houten vloeren

woonaccessoires

Zorg voor een rustig interieur. De basis van je interieur is belangrijk, rustige kleuren op de muur, een goeie solide vloer, mooie gordijnen en daarna komen de meubels en je overige woonaccessoires.

Door de basis rustig te houden kun je namelijk alle kanten op met je interieur. In het voorjaar gebruik je kleurige woonaccessoires, in het najaar mooie winterkleuren. Met een neutrale basis kun je je interieur met een kleine moeite aan het seizoen aanpassen.

 ✔
 appartamento solferi
and that chunky k.n.~
 rue mag
Interior Designx


  • Meubels: Kies voor minder meubels, een minimalistisch interieur zorgt ook voor rust in je leven, maar ga hier ook niet voor té minimalistisch. Liever één mooie kast, dan meerdere kleine kastjes. Maak eensgezinde groepjes: zet kleur, vorm en dergelijke bij elkaar. Op die manier krijg je geen “ontploffing” van woonaccessoires maar hou je ze overzichtelijk bij elkaar.
  • Symmetrie: Symmetrie geeft het interieur rust en een harmonische uitstraling. Laat steeds weer dezelfde kleuren en vormen terugkomen in de inrichting van je woonkamer. Hiermee kan je best spelen, je kan meerdere kleuren gebruiken of meerdere prints. Tegenwoordig kunnen veel verschillende prints samen. De polka dot samen met een bloemenprint? Doen! Zolang de basis van je interieur staat als een huis kan je heel veel kanten op.
  • Verlichting: Verlichting is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Maak voor je interieur een duidelijk lichtplan. Het is belangrijk goed te plannen waar en hoe je je interieur wilt verlichten om een zo gezellig mogelijk huis te creëren.
  • Bloemen: Bloemen kleden je interieur af. Een mooie bos rozen, tulpen of andere snijbloemen staan niet alleen heel gezellig, ze zijn ook een echte accessoire in je interieur. Kies voor een kleur die past bij de rest van je interieur of neem juist een contrasterende kleur om een neutrale kamer nét dat beetje meer pit te geven.
  • Spiegels: Een kamer met weinig daglicht wordt lichter door het gebruik van spiegels. Plaats deze tegenover een raam en de ruimte wordt lichter en groter.
  • Zithoek: Soms mist de woonkamer iets in warmte en gezelligheid. Een makkelijke oplossing kan het plaatsen van een vloerkleed zijn. Een kleed maakt een mooi geheel van de bank, tafel en fauteuils en maakt het een aantrekkelijk geheel.
  • Gewaagd: Het is gewaagd maar de moeite waard…kleur je plafond mee in de kleur van je muren! Vooral bij kamers waar gekleurde muren zijn toegepast is het witte plafond niets meer dan een deksel die op de doos ligt. Het geeft veel rust en warmte wanneer je het plafond mee kleurt in de lichtste kleur die op de muren is toegepast. Ben je niet bang uitgevallen, kies dan voor de donkerste kleur en verbaas je over het verbluffende resultaat!
  • Gordijnen: Kies voor verschillende gekleurde gordijnen! In een rustig basis interieur met bijvoorbeeld rustige muren en een mooie houten vloer, kan je kiezen voor verschillende kleuren en patronen voor je ramen.

 

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee