uipes houten vloeren

reizen

De nieuwe luxe, die is vooral klein. Voor het moderne reizen en de moderne reizigers zit de waarde in het detail: goede matrassen, geweldig bedlinnen, gratis wifi, een flatscreen televisie tegen de muur en een lekker wijntje in de minibar.

Reizen betekent voor de meeste mensen heerlijk op vakantie gaan, even ontsnappen uit de dagelijkse sleur want iedereen krijgt op gegeven moment een vast ritme in je dagen.

Opstaan, douchen, ontbijten, werk, koken, avondeten, op de bank hangen tot een uur of elf en dan slapen. Als je dit zo een half jaar volhoud, is het niet gek dat je op gegeven stapelgek wordt. Op zulke momenten wordt op vakantie gaan heel aantrekkelijk. Dan ben je heel ergens anders, met ander eten, met een ander bed, met een andere badkamer, etc.

Op vakantie gaan is goed voor je gezondheid, blijkt uit onderzoek. Dat lijkt niet verrassend. Toch heeft het een grotere impact op ons lichaam dan we denken. Een vakantie is goed tegen stress, verbetert je slaappatroon, verlaagt de bloeddruk, versterkt je relaties, doet je langer leven en kan bovendien een positief effect hebben op je libido. Dus laat je inspireren door onze reis tips!

#ParisTravel in style
#ParisLisboa  #travel
NYCNice Travel Poster
Eiffel Towerthe way we travel
Central Park South iTravel Tips on Gloho


De top tien van de populairste vakantiebestemmingen van 2014 werd onlangs door de Lonely Planet gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de populaire bestemmingen allemaal gemeen hebben dat je er goed buiten de gebaande paden kunt reizen. Door de crisis is ook waar voor je geld, value for money, belangrijk dit jaar.

Een vakantie is goed tegen stress, verbetert je slaappatroon, verlaagt de bloeddruk, versterkt je relaties, doet je langer leven.

 

Dit is de top tien populaire vakantiebestemmingen voor 2014:

1. Sri Lanka
2. Montenegro
3. Zuid-Korea
4. Ecuador
5. Slowakije
6. Salomonseilanden
7. IJsland
8. Turkije
9. Dominicaanse Republiek
10. Madagascar


Retrobestemming Sri Lanka

Met name Sri Lanka is een goedkoop paradijs dat zichzelf de laatste jaren weer terug op de kaart heeft gezet. Sri Lanka betekent letterlijk vertaald “prachtig eiland” en de naam had niet treffender kunnen zijn. Je gaat erheen voor de cultuur, voor het reizen buiten de gebaande paden en je hebt er zeker waar voor je geld! Hoewel Sri Lanka maar iets groter is dan Nederland, vind je er eigenlijk alles wat Azië te bieden heeft.

Net toen Sri Lanka weer in rustiger vaarwater was gekomen ging het op tweede kerstdag 2004 helemaal mis, toen een tsunami als gevolg van een aardbeving het land trof. Zwaar gehavend door de tsunami en kreunend onder de burgeroorlog van 1983 tot 2009 bleven veel gebieden van het land off limits voor zelfs de meest ervaren reizigers. Nu het bittere conflict voorbij is en Sri Lanka weer een veilig land is om naar toe te reizen, nemen de bezoekersaantallen gestaag toe. Met goed betaalbare prijzen en goedkope vluchten vanaf Bangkok is Sri Lanka in opkomst als een van de meest voordelige bestemmingen ter wereld.

Vanaf Nederland kan je onder meer georganiseerd naar Sri Lanka reizen met FOX of met Kuoni. Bij 333Travel en Sri Lanka Online kun je volledig je eigen reis samenstellen door verschillende hotels of bouwstenen te kiezen.Opkomende bestemming Montenegro

Montenegro ligt naast Kroatië (Dubrovnik) en is een vakantieland dat sterk in opkomst is. Volgens het World Tourist & Travel Council zal Montenegro de komende tien jaar tot de snelst groeiende vakantiebestemmingen van de wereld behoren! Montenegro wordt gerekend tot de mooiste landen ter wereld en wordt ook wel de Parel van de Middellandse Zee genoemd.

Montenegro, de Parel van de Middellandse Zee


In dit kleine land (ongeveer een derde van Nederland) kan je heel avontuurlijk reizen. Dus neem naast je zwemkleding een stel goede schoenen mee en trek de binnenlanden in. Door de ontwikkelingen die momenteel in Montenegro plaatsvinden staat het als vakantieland volledig op de kaart. Er wordt hard gewerkt aan een goed netwerk van wandel- en mountainbikeroutes. De verbeterde infrastructuur zorgt voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking en creëert nieuwe kansen voor de toerist.

Bron: reishonger

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee